Flag

Čoko-malina tart

12 Porcija/e
Srednje teško
75
Kombinacija čokolade i maline kojoj niko ne može da odoli!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ukoliko želite, maline možete zameniti drugim bobičastim voćem, na primer kupinama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za prhku podlogu
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
80 gomekšalog putera
125 gšećera u prahu
1 komadjaje (veličine M)
200 gbrašna (tip 400)
Za krem od malina
375 gmalina (zamrznutih)
75 gšećera
0,5 kašičicelimuntusa (oko 2,5 g)
30 mlvode
3 komadažumanca (jaja veličine M)
30 gDr. Oetker Gustin
3 kašika/evode
60 gomekšalog putera
Za čokoladni ganaš
220 gcrne čokolade
180 gpavlake (30 % masnoće)
50 gomekšalog putera
3 prstohvatasoli
Za dekoraciju
100 gšarenih čokoladnih jaja
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Za prhku podlogu umešajte puter, šećer u prahu i burbon vanilu uz pomoć miksera. Dodajte jaja i brašno i umesite glatko testo. Uvijte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru oko sat vremena.

2

U međuvremenu, za pripremu krema od malina, u dubljoj posudi pomešajte maline, šećer, limuntus i 30 ml vode u i ostaviti da se otopi.

3

Ponovo premesite testo za prhku podlogu i razvaljajte na površini posutoj brašnom.

U krug na oko 3mm debljine Testo prebacite u kalup (Ø 26 cm) i lagano pritisnite ivice. Isecite višak testa i oblikujte ga npr. u keksiće. Izbockajte testo viljuškom i ostavite u frižider da se hladi oko 15 minuta.

4

Zagrejte rernu (gornji/donji grejač  na 180°C). U kalup, preko tarta stavite papir za pečenje,  preko papira pospite kuglice za “slepo pečenje”, kako testo ne bi naraslo i kako bi zadržalo oblik. Ukoliko nemate ove kuglice, umesto njih možete koristiti pirinač ili pasulj, koji se može više puta upotrebiti za istu svrhu, ali se više ne može skuvati jer ge visoka temperatura isušuje. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 15 minuta.

Izvadite iz rerne, uklonite papir za pečenje i kuglice (pirinač ili pasulj) i pecite još oko 15 minuta, dok ne dobije zlatkastu boju. Kada se ohladi izvadite iz kalupa i prebacite na tacnu za serviranje.

5

Ispasirajte maline uz pomoć ručnog blendera, procedite kroz sito kako biste uklonili semenke. U manjoj posudi umutite žumanca, gustin i 3 kašike vode dok ne postane glatko. Kuvajte maline na umerenoj temperaturi.

Dodajte smešu sa žumancima i kuvajte na srednjoj temperaturi. Kuvajte krem oko 1 minut. Sklonite sa ringle i uz pomoć miksera umešajte puter. Rasporedite krem po prhkoj kori i uz pomoć špatule, poravnajte i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 10 minuta. Zatim stavite tart u frižider da se hladi oko 20 minuta.

6

Za ganaš, usitnite čokoladu i stavite u dublju posudu. Zagrejte pavlaku na umerenenoj temperaturi i prelijte preko čokolade. Dodajte prethodno naseckan puter. Mutite ganaš ručnim mikserom dok ne postigne glatku, sjajnu teksturu, a zatim prelijte preko krema od malina.

7

Blago utisnite čokoladna jaja ili bombone po želji na vrh tarta. Ostavite tart još oko 20 minuta u frižider da se ohladi.

  • Ukoliko želite, maline možete zameniti drugim bobičastim voćem, na primer kupinama.