Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Capreze torta od čokolade

Brza i ukusna torta

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Capreze torta od čokolade

Sastojci:

4 jaja
200 g crne čokolade (seckana)
170 g šećera
1 šipka Dr. Oetker Burbon vaniline šipke
250 g bademovog brašna
200 g margarina sa maslacem

Krem:

250 ml mleka
30 g šećera
30 g Dr. Oetker Gustin
2 žumanca
150 g Dr. Oetker Šlag pene (umućenog)

Dekoracija:

150 g malina
šećer u prahu

Priprema

Priprema

1

Umutiti mikserom cela jaja sa šećerom da se dobije lepa čvrsta masa, dodati margarin (margarin da bude mekan ali ne sme se grejati u mikrotalasnoj, najbolje da par sati stoji na sobnoj temperaturi), zatim otopljenu čokoladu, dodati bademovo brašno i sve ručno izmešati, dodati malo rendane čokolade.

2

Masu sipati u ring za pečenje pa peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni.

3

Krem

Staviti 200 ml mleka i šećer na tihu vatru da prokuva, ostatak mleka pomešati sa žumancima i gustinom i kad mlleko provri zakuvati krem. Kada se krem prohlladi umutiti ga mikserom i dodati mu 150 g umućenog šlaga.

4

Pečenu i ohlađenu tortu, namazati kremom poređati maline i posuti celu tortu prah šećerom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste