Brioche Rolls

Ukusne rolnice idealne za slatki doručak ili užinu.

24 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brioche Rolls

Testo:

660 g brašna tip 00
430 g brašna tip 400
100 g šećera
25 g mleka u prahu
8 g Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
15 g meda
650 ml mleka
200 g startera
100 g žumanaca
200 g putera/maslaca
20 g soli

Vanilin krem:

500 ml mleka
100 g šećera
2 jaja
40 g Dr. Oetker Gustin
100 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesica Dr. Oetker Limun šećera u prahu

Nadev za cimet rolnice:

20 g cimeta
150 g smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera

Glazura:

150 g krem sira
otprilike 20 - 50 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g šećera u prahu
30 g Dr. Oetker Limun šećera u prahu

Nadev od šumskog voća:

300 g šumskog voća (smrznutog)
100 g šećera
10 g Dr. Oetker Gustin
50 g bele čokolade
1 kašika džema od šumskog voća

Nadev od jabuka i bundeva:

500 g jabuka granny smith
500 g muskatne ili hokaido bundeve
150 g smeđeg šećera
50 g putera/maslaca
20 g Dr. Oetker Gustin
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
sok od limuna (1 limun)
30 ml ruma

Filovanje:

2 kašika/e džema od kajsije
50 g listića badema

Priprema

Priprema

1

Testo

U mikser staviti brašno, kvasac, starter, mleko, mleko u prahu, med, pa sve sastojke mesiti. Dodati žumanca, puter sobne temperature i na kraju so. Dobijeno testo prekriti kontaktnom folijom i ostaviti da odstoji 2-3 h na sobnoj temperaturi.

2

Vanilin krem

U šerpi skuvati mleko. U posudi pomešati šećer, jaja, gustin, burbon vanilin šećer, limun šećer sa malo hladnog mleka, u to sipati vrelo mleko uz neprestano mešanje i sve vratiti u šerpu i skuvati gusto. U vruć fil staviti puter i umešati. Staviti na hlađenje prekriveno kontaktnom folijom.

3

Nadev za cimet rolnice

Pomešati cimet i šećer.

4

Glazura

Sve sastojke pomešati toliko da se spoje i staviti u dresir kesu.

5

Nadev od šumskog voća

Prokuvati gustin i šećer sa šumskim voćem dok se ne zgusne,  pa dodati čokoladu i sjediniti, zatim dodati džem od šumskog voća. Gotov nadev staviti na hlađenje.

6

Nadev od jabuke i bundeve

Bundevu i jabuku narezati na kockice, karamelizovati šećer sa puterom, dodati bundevu, a jabuku pomešati sa gustinom i dodati bundevi da se kuva.  Kuvati dok ne omekša i dok se ne zgusne. Zaliti sokom limuna i rumom, začiniti, staviti na hlađenje.

7

Filovanje

Razvući tanko testo pa celo testo premazati kremom od vanile. Na jednu trećinu testa staviti džem od kajsije, pa na to nadev od jabuke i bundeve. Zatim testo urolati i seći na parčad, pa slagati u pleh na papir za pečenje. Odgore ga posuti listićima badema. Na drugu trećinu staviti nadev od šumskog voća, a na treći deo nadev za cimet rolnice, pa ponoviti isti postupak kao i sa prethodnim testom. Kada se sve spakuje u pleh ostaviti da raste na sobnoj temperaturi 30 minuta, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180˚C 30 minuta. Kada je pečeno na cimet rolnice staviti glazuru od krem sira.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: