Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brioche Rolls

Ukusne rolnice idealne za slatki doručak ili užinu.

24 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brioche Rolls

Testo:

660 g brašna tip 00
430 g brašna tip 400
100 g šećera
25 g mleka u prahu
8 g Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
15 g meda
650 ml mleka
200 g startera
100 g žumanceta
200 g putera/maslaca
20 g soli

Vanilin krem:

500 ml mleka
100 g šećera
2 jaja
40 g Dr. Oetker Gustin
100 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesica Dr. Oetker Limun šećera u prahu

Nadev za cimet rolnice:

20 g cimeta
150 g smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera

Glazura:

150 g krem sira
otprilike 20 - 50 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g šećera u prahu
30 g Dr. Oetker Limun šećera u prahu

Nadev od šumskog voća:

300 g šumskog voća (smrznutog)
100 g šećera
10 g Dr. Oetker Gustin
50 g bele čokolade
1 kašika džema od šumskog voća

Nadev od jabuka i bundeva:

500 g jabuka granny smith
500 g muskatne ili hokaido bundeve
150 g smeđeg šećera
50 g putera/maslaca
20 g Dr. Oetker Gustin
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
sok od limuna (1 limun)
30 ml ruma

Filovanje:

2 kašika/e džema od kajsije
50 g listića badema

Priprema

Priprema

1

Testo

U mikser staviti brašno, kvasac, starter, mleko, mleko u prahu, med, pa sve sastojke mesiti. Dodati žumanca, puter sobne temperature i na kraju so. Dobijeno testo prekriti kontaktnom folijom i ostaviti da odstoji 2-3 h na sobnoj temperaturi.

2

Vanilin krem

U šerpi skuvati mleko. U posudi pomešati šećer, jaja, gustin, burbon vanilin šećer, limun šećer sa malo hladnog mleka, u to sipati vrelo mleko uz neprestano mešanje i sve vratiti u šerpu i skuvati gusto. U vruć fil staviti puter i umešati. Staviti na hlađenje prekriveno kontaktnom folijom.

3

Nadev za cimet rolnice

Pomešati cimet i šećer.

4

Glazura

Sve sastojke pomešati toliko da se spoje i staviti u dresir kesu.

5

Nadev od šumskog voća

Prokuvati gustin i šećer sa šumskim voćem dok se ne zgusne,  pa dodati čokoladu i sjediniti, zatim dodati džem od šumskog voća. Gotov nadev staviti na hlađenje.

6

Nadev od jabuke i bundeve

Bundevu i jabuku narezati na kockice, karamelizovati šećer sa puterom, dodati bundevu, a jabuku pomešati sa gustinom i dodati bundevi da se kuva.  Kuvati dok ne omekša i dok se ne zgusne. Zaliti sokom limuna i rumom, začiniti, staviti na hlađenje.

7

Filovanje

Razvući tanko testo pa celo testo premazati kremom od vanile. Na jednu trećinu testa staviti džem od kajsije, pa na to nadev od jabuke i bundeve. Zatim testo urolati i seći na parčad, pa slagati u pleh na papir za pečenje. Odgore ga posuti listićima badema. Na drugu trećinu staviti nadev od šumskog voća, a na treći deo nadev za cimet rolnice, pa ponoviti isti postupak kao i sa prethodnim testom. Kada se sve spakuje u pleh ostaviti da raste na sobnoj temperaturi 30 minuta, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180˚C 30 minuta. Kada je pečeno na cimet rolnice staviti glazuru od krem sira.