Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Beze torta

Kombinacija puslice, šlag krema i čokoladnog fila u jednoj poslastici.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Beze torta

Za beze korice:

8 belanaca
1 prstohvat soli
500 g šećera
1 kašika sirćeta
2 kašičice Dr. Oetker Arome vanila

Za fil i krem:

400 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
50 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
mešano voće po želji

Priprema

Priprema

1

Beze korice

Belanca sipajte u sud i mikserom malo umutite da zapene. Dodajte prstohvat soli i nastavite da mutite, a onda postepeno sipajte šećer. Mutite neprestano 8-10 minuta. 


U umućena belanca dodajte sirće i aromu vanile. Promešajte i sipajte u dresir kesu. Na pleh stavite papir za pečenje i formirajte krugove prečnika 8-10 cm.


Stavite da se suši na 100 °C dva sata ili u zavisnosti od Vaše rerne.

2

Čokoladni fil i krem

U odgovarajući sud sipajte 300 ml hladnog mleka, pa dodajte krem puding sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta. 


Umutite šlag krem sa 100 ml hladnog mleka.


Na tacnu stavite jednu beze koru, sipajte čokoladni fil, pa šlag krem. Preko stavite drugu beze koru i ponovite filovanje. Ukrasite voćem po želji. Ostavite da se ohladi pre služenja. 

Napomena

Možete filovati samo po jednu beze koru.