Flag

Bavarsko pecivo sa šunkom i kačkavaljem

1 Pecivo
Srednje teško
60
Idealna večera uz bavarsko pecivo.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo
375 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera a
250 mlvode tople
1 kašičicasoli
Nadev
100 gkačkavalja gauda u listu debljine oko 1 cm
5 listovakuvane šunke
2 kašičicesenfa
Kupka
1 litarvode
2 kesiceDr. Oetker Sode bikarbone
Posipanje
100 gkačkavalja gauda rendanog
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

U činiji dobro pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje, zagrejte rernu i pripremite nadev.

2

Nadev

Isecite kačkavalj na 10 traka dužine oko 8 cm i 1 cm širine. Listove šunke prepolovite i tanko premažite senfom. Uvijte svaku štanglicu kačkavalja u polovinu lista šunke. Nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 10 porcija i svaku oblikujte u rolnu dužine oko 11 cm. Svaku rolnu spljoštite tako, da bude široka oko 6 cm. Sada svaku rolnicu od šunke i kačkavalja umotajte jednom porcijom testa, pritom prvo krajeve testa preklopite preko nadeva, potom duge strane preklopite i pritisnite preko nadeva. Po potrebi valjanjem ih ponovo zaoblite.

3

Kupka

Skuvajte vodu u dubokoj šerpi, skinite šerpu sa šporeta i pažljivo i polako dodajte sodu bikarbonu, jer kupka jako peni. Ostavite da se malo prohladi. Uz pomoć velike rupičaste kašike komade testa jedno za drugim potopite na oko 10 sekundi u kupku, dobro ocedite i direktno položite na tepsiju. Štanglice zasecite oštrim nožem 3 puta dijagonalno, pomoću četkice još jednom premažite kupkom, pospite kačkavaljem i stavite da se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C