Bavarsko pecivo sa šunkom i kačkavaljem

Idealna večera

1 Pecivo

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bavarsko pecivo sa šunkom i kačkavaljem

Kvasno testo:

375 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičica šećera a
250 ml vode tople
1 kašičica soli

Nadev:

100 g kačkavalja gauda u listu debljine oko 1 cm
5 listova kuvane šunke
2 kašičice senfa

Kupka:

1 litar vode
2 kesice Dr. Oetker Sode bikarbone

Posipanje:

100 g kačkavalja gauda rendanog

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo

U činiji dobro pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje, zagrejte rernu i pripremite nadev.

2

Nadev

Isecite kačkavalj na 10 traka dužine oko 8 cm i 1 cm širine. Listove šunke prepolovite i tanko premažite senfom. Uvijte svaku štanglicu kačkavalja u polovinu lista šunke. Nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 10 porcija i svaku oblikujte u rolnu dužine oko 11 cm. Svaku rolnu spljoštite tako, da bude široka oko 6 cm. Sada svaku rolnicu od šunke i kačkavalja umotajte jednom porcijom testa, pritom prvo krajeve testa preklopite preko nadeva, potom duge strane preklopite i pritisnite preko nadeva. Po potrebi valjanjem ih ponovo zaoblite.

3

Kupka

Skuvajte vodu u dubokoj šerpi, skinite šerpu sa šporeta i pažljivo i polako dodajte sodu bikarbonu, jer kupka jako peni. Ostavite da se malo prohladi. Uz pomoć velike rupičaste kašike komade testa jedno za drugim potopite na oko 10 sekundi u kupku, dobro ocedite i direktno položite na tepsiju. Štanglice zasecite oštrim nožem 3 puta dijagonalno, pomoću četkice još jednom premažite kupkom, pospite kačkavaljem i stavite da se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 180 °C

Nivo rerne: srednja

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: