Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Bavarsko pecivo sa šunkom i kačkavaljem

Idealna večera

1 Pecivo

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bavarsko pecivo sa šunkom i kačkavaljem

Kvasno testo:

375 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 kašičica šećera a
250 ml vode tople
1 kašičica soli

Nadev:

100 g kačkavalja gauda u listu debljine oko 1 cm
5 listova kuvane šunke
2 kašičice senfa

Kupka:

1 litar vode
2 kesice Dr. Oetker Sode bikarbone

Posipanje:

100 g kačkavalja gauda rendanog

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo

U činiji dobro pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje, zagrejte rernu i pripremite nadev.

2

Nadev

Isecite kačkavalj na 10 traka dužine oko 8 cm i 1 cm širine. Listove šunke prepolovite i tanko premažite senfom. Uvijte svaku štanglicu kačkavalja u polovinu lista šunke. Nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 10 porcija i svaku oblikujte u rolnu dužine oko 11 cm. Svaku rolnu spljoštite tako, da bude široka oko 6 cm. Sada svaku rolnicu od šunke i kačkavalja umotajte jednom porcijom testa, pritom prvo krajeve testa preklopite preko nadeva, potom duge strane preklopite i pritisnite preko nadeva. Po potrebi valjanjem ih ponovo zaoblite.

3

Kupka

Skuvajte vodu u dubokoj šerpi, skinite šerpu sa šporeta i pažljivo i polako dodajte sodu bikarbonu, jer kupka jako peni. Ostavite da se malo prohladi. Uz pomoć velike rupičaste kašike komade testa jedno za drugim potopite na oko 10 sekundi u kupku, dobro ocedite i direktno položite na tepsiju. Štanglice zasecite oštrim nožem 3 puta dijagonalno, pomoću četkice još jednom premažite kupkom, pospite kačkavaljem i stavite da se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja