Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ananas-marcipan kolač

Za četvrtasti uski kalup 25 x 11 cm

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ananas-marcipan kolač

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Mućeno testo:

1 konzerva ananasa u komadićima (neto 135 g)
150 g marcipana sirovog
140 g mekog margarina ili maslaca
140 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
240 g pšeničnog brašna
1,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Dodatno:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i pospite ga brašnom. Dobro ocedite komadiće ananasa i velike komade usitnite.

2

Mućeno testo

Iseckajte marcipan, stavite ga u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Dodajte mekani margarin ili maslac i sve umutite najvećom brzinom tako da dobijete ujednačenu smesu. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte komadiće ananasa pažljivo muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga istresite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.