Flag

Trileće sa karamel prelivom

9 Porcija/e
Srednje teško
45
Sočni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Trileće sa karamel prelivom
3 komadajaja
600 mlmleka
200 mlslatke pavlake
20 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Trileće sa karamel prelivom
1

Premažite tepsiju dimenzija 22 x 22 cm puterom ili margarinom. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca mutite najvećom brzinom 3 minuta, a zatim dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom dok se ne sjedine.

2

Dodajte mešavinu za patišpanj i nastavite mešanje varjačom kako bi se održala vazdušasta struktura. Sipajte u tepsiju i pecite na 160 °C dok gornja strana ne porumeni (25-35 minuta).

3

Sipajte slatku pavlaku, mleko i toping u činiju i mutite ručno žicom za mućenje 2-3 minuta. Odmah zatim sipati mešavinu na ispečeni patišpanj, koji je prethodno isečen na 9 delova.

4

Ostavite da dostigne sobnu temperaturu, a zatim ostavite u frižider 2-3 sata.

5

Prelijte karamel sosom iz kesice neposredno pre posluživanja. Čokoladu istopite na pari i sipajte u dresir-kesu. Isecite vrh i čokoladom povucite linije preko karamel sosa. Drvenim štapićem naizmenično povlačite linije, sa leve na desnu stranu i suprotno.