Potrebno: 3 jaja, 600 ml mleka, 200 ml slatke pavlake Zagrejati rernu na 160C.
Premazati tepsiju (22 x 22 cm) margarinom. Odvojiti belanca od žumanaca i mutiti ih najvećom brzinom 3 minuta, a zatim dodati žumanca umućenim belancima i mutiti najmanjom brzinom dok se ne sjedine. Dodati mešavinu za patišpanj i nastaviti mešanje varjačom kako bi se održala vazdušasta struktura. Sipati u tepsiju i peći dok gornja strana ne porumeni (25-35 minuta).
Sipati slatku pavlaku, mleko i toping u činiju i mutiti ručno žicom za mućenje 2-3 min. Odmah zatim sipati mešavinu na ispečeni patišpanj.
Ostaviti da dostigne sobnu temperaturu, a zatim ostaviti u frižideru 2-3 sata.
Preliti karamel sosom iz kesice neposredno pre posluživanja.
Dodatne informacije
Saznajte više
Opis
Omiljeni Trileće kolač od sada i sa potpisom Dr. Oetker! Za originalni i prepoznatljiv ukus ove poslastice preporučujemo varijantu sa karamel prelivom. Dr. Oetker Trileće sadrži smešu za pripremu patišpanja koji se peče, smešu za toping kojim se preliva kolač i daje mu kremast ukus, kao i gotov preliv za posebnu aromu. Priprema je brza i laka, a kolač je izdašan, sočan i osvežavajući jer se konzumira rashlađen.
Sastojci
Sastojci: Mešavina za patišpanj (159 g): PŠENICNO brašno, šecer, sredstva za dizanje testa (dinatrijum-difosfat, natrijum-hidrogenkarbonat), aroma. Mešavina za toping (81 g): šecer, modifikovani krompirov skrob, arome, glukozni sirup, palmina mast, emulgat
Informacije o nutritivnim vrednostima
* % = % dnevna vrednost
Za 100g pripremljenog proizvoda
Energija
866
kj 207
kcal
Masti
9,7 g
Zasićene masti
5,4 g
Ugljeni hidrati
25 g
Šećer
19 g
Vlakna
0 g
Proteini
4,6 g
So
0,34 g
* Preporučeni dnevni referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal)