Rernu zagrejte na 180 stepeni a pleh veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje. Belanca mikserom penasto umutite sa solju pa dodajte sve preostale sastojke i nežno izmešajte špatulom da se sve sjedini.
Izručite smesu u pripremljen pleh i poravnajte špatulom. Pecite 12-13 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu čistu krpu nakvasite pod mlazom hladne vode a zatim dobro iscedite i stavite na radnu površinu. Preko vlažne krpe stavite ispečenu koru pa uklonite papir na kojem se kora pekla i zajedno sa krpom urolajte koru u rolat. Ostavite da se ohladi.
Za to vreme napravite fil tako što ćete u većoj činiji pomešati krem sir i so, a zatim dodati i sve ostale sastojke. Odvojite 3-4 kašike fila a ostatak nanesite na ohlađenu koru i pažljivo urolajte u čvrst rolat. Preostalim filom premažite rolat sa svih strana i stavite u frižider na minimum sat vremena pre sečenja. Svakako je bolje da rolat napravite makar dan ranije, kako bi se svi ukusi dobro sjedinili.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva