Flag

Kolač sa kuvanim vinom

1 kolač
Srednje teško
40
Kolač sa kuvanim vinom za kuglof kalup.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Jedan deo glazure možete da pomešate sa crnim vinom i time poprskate kolač i običnu glazuru.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kuglof kalup (Ø 22 cm)
Kuglof kalup (Ø 22 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Kuvano vino
120 mlcrnog vina
3 kašika/esoka od limuna
1 komadlimun rendana kora limuna
1 kašikašećera
1 - 2 kesiceDr. Oetker Cimet šećera
3 komadakaranfilića
Mućeno testo
150 gčokolade za kuvanje
300 gmekog margarina ili maslaca
300 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
6 komadajaja
300 gpšeničnog brašna
3 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Dekoracija
1 kesicaDr. Oetker Glazure bele
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Kuvano vino

Crno vino sa limunovim sokom, korom limuna, cimetom, karanfilićem i šećerom stavite u šerpu da provri. Ostavite da se ohladi i procedite.

2

Mućeno testo

Sitno izrendajte čokoladu. Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, neprestano muteci, sve dok ne dobijete glatku smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sjedinite sa smesom iz dva puta naizmenično sa kuvanim vinom, muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu pažljivo muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u podmazan kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjem delu prethodno zagrejane rerne i pecite otprilike 55 minuta.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga istresite na rešetku da se ohladi.

3

Dekoracija

Pripremite belu glazuru prema uputstvu sa kesice i njome dekorišite kolač.

  • Jedan deo glazure možete da pomešate sa crnim vinom i time poprskate kolač i običnu glazuru.