Flag

Čokoladni mafini u obliku srca

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Poslastica sa ganaš kremom od bele čokolade i maline.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za ganaš
50 gbele čokolade
50 mlslatke pavlake
80 gmalina zaleđenih
Za mafine
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni mafini
2jaja
75 mlvode
125 mlulja
Za ukrašavanje
1 pakovanjeDr. Oetker Dekor Mix srca
Picture - Dr. Oetker Čokoladni mafini
Picture - Dr. Oetker Dekor Mix srca
1

Prvo pripremiti ganaš. U šerpici prokuvati maline, zatim ih ispasirati i ostaviti sa strane.

2

U drugoj posudi istopiti usitnjenu belu čokoladu i slatku pavlaku na pari ili u mikro talasnoj. Kada se smesa istopi, promešati žicom da se sjedini.

3

U smesu od bele čokolade procediti ispasirane maline, dobro promešati i odložiti u frižider na najmanje 1h.

4

Dok se ganaš hladi, prave se mafini. Njih pripremiti po uputstvu koje se nalazi na poleđini kutije, pomešati sve sastojke i mutiti dok se ne dobije glatka smesa. Na kraju dodati i komadiće čokolade iz pakovanja.

5

Testo rasporediti u silikonske kalupe za mafin srca. Na mafine pre pečenja posuti još nekoliko čokoladnih komadića.

6

Nakon pečenja ostaviti mafine da se ohlade u potpunosti. Nakon toga mikerom umutiti ohlađeni ganaš. Mutiti dok ne nastane vazdušasti krem.

7

Krem bogato rasporediti preko mafina i ukrasiti Dekor srcima.