Flag

Poklon keksići

20 Porcija/e
Srednje teško
60
Dr. Oetker slatka ideja za poklon!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Prilikom hlađenja testa pre uvijanja u prijanjajuću foliju razvaljajte testo u duguljasti, ravan oblik, a ne u kuglu. Na ovakav način testo zauzima veću površinu, što će pomoći da se brže i lakše ohladi i jednostavnije razvalja. Koristite nešto deblju glazuru na keksićima; smanjiće rizik od curenja i omogući će nežnim, tanko iscrtanim linijama da opstanu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
1 komadštapića vanile
200 gomekšalog putera
100 gšećera
1 kašičicasoli
300 gbrašna
Dekoracija
150 gšećera u prahu
2 kašika/esoka od limuna
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače plava
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1

Presecite štapič vanile na pola po dužini i ostružite semenke. Pomešajte semenke sa puterom, šećerom i solju. Zatim prosejte brašno i mesite sok se ne dobije elastično testo. Umotajte u prijanjajuću foliju i ostavite da se hladi najmanje 1 sat.

2

Zagrejati rernu (gornji/donji grejač 180°C). Radnu površinu posuti brašnom i razvaljati testo debljine oko 5 mm. Pomoću četvrtaste modle dimenzija otprilike 6x6 cm izrežite kolačiće i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na srednjoj rešetki rerne oko 12 minuta i ostavite da se hladi.

3

U međuvremenu napravite glazuru od šećera u prahu i limunovog soka. Mešajte u činiji dok ne postane glatko. Sipajte oko 1-2 kašike glazure u malu kesu za dekorisanje. Preostalu glazuru obojite svetlo plavom bojom za kolače. Prekrijte kolačiće glazurom i dekorišite po želji dekor mrvicama. Isecite vrh kese za dekorisanje i napravite malu rupu (oko Ø 2 mm). Nacrtajte vrpcu unakrsno i mašnu na keksiću.


Ako ne pojedete sve keksiće odmah, mogu se čuvati na hladnom i tamnom mestu sve dok ne budete spremni da ih pojedete.

  • Prilikom hlađenja testa pre uvijanja u prijanjajuću foliju razvaljajte testo u duguljasti, ravan oblik, a ne u kuglu. Na ovakav način testo zauzima veću površinu, što će pomoći da se brže i lakše ohladi i jednostavnije razvalja. Koristite nešto deblju glazuru na keksićima; smanjiće rizik od curenja i omogući će nežnim, tanko iscrtanim linijama da opstanu.