Flag

Panna cotta

6 Porcija/e
Srednje teško
60
Ukusni kremasti desert sa pečenim šljivama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 mlslatke pavlake
200 mlmleka
50 gšećera
75 gbele čokolade
0.5oraščića
0,5 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0,5 komadamahune vanile
10 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
Pečene šljive
500 gšljive
50 gmuscovado šećera
50 mlruma
10 gDr. Oetker Gustin
0,5 kesiceDr. Oetker Rum šećer
kora ½ narandže
Posluživanje
20 glešnika karamelizovanog
10 gšećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Ugrejati pavlaku i mleko sa začinima i šećerom, preliti preko bele čokolade i izmešati. Ostaviti na hladnom preko noći. Ugrejati pripremljen želatin da se otopi i smesu za panna cottu malo po malo uliti u želatinu, procediti, ohladiti na sobnu temperaturu. Puniti u kalupe i ostaviti da se stegne. 

2

Šljive iseći na četvrtine i staviti ih u pleh sa papirom za pečenje, posipati po njima šećer, rum i začine. Staviti u ugrejanu rernu na 200 C sve dok šljive lagano ne omekšaju i puste svoj sok, a da ostanu čvrste i ne raspadaju se. U međuvremenu umešati gustin da zgusne sok od šljiva. 

3

Poslužiti panna cottu sa izlomljenim karamelizovanim lisnatim testom, pečenim šljivama u njihovom umaku i džemom, te sa lešnikom i šećerom u prahu.