Flag

Kvasna torta sa malinama

1 Torta
Srednje teško
40
Osvežavajuća kvasna torta sa malinama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto malina možete da koristite i ribizle, borovnice ili kupine.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom
malo masnoće
Kvasno testo
200 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
30 gšećera
0,5 komadarendane kore limuna (1 limuna)
1 kašikajestivog ulja npr. suncokretovog
125 mlmleka
Nadev
2 komadabelanaca
500 gsira svežeg, nemasnog
50 gšećera
2 komadažumanca
15 gDr. Oetker Gustin
0,5 komadarendane kore limuna (1 limuna)
Preliv od malina
300 gmalina
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
50 gšećera
250 mlvode
1 kašičicalikera od malina
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Kvasno testo

U činiji dobro pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odstoji na toplom dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i zagrejte rernu.

2

Nadev

Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi sjedinite sve preostale sastojke, osim belanaca, koje ćete dodati na kraju. Na radnoj površini još jednom promesite testo u okruglu ploču prečnika 28 cm i time obložite tepsiju, pritom testo povucite uz rub na gore jedno ca., 3 cm. Nalijte nadev i poravnajte.Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 160 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 140 °C


Imajte u vidu uputstvo za vašu pećnicu. Odvojite kolač od kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Preliv od malina

Proberite maline (ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje) i rasporedite ih preko ohlađene torte. Pripremite preliv za torte sa vodom i 50g šećera. Kada skinete sa vatre, dodajte liker. Prelijte preko malina i ostavite da se stegne. Pre serviranja ukrasite preostalim malinama i eventualno listićima mente.

  • Umesto malina možete da koristite i ribizle, borovnice ili kupine.