Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zvezdice s cimetom

Keksići za Božić - bez brašna

40 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zvezdice s cimetom

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Testo:

3 belanaca
250 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0,5 kašičice Dr. Oetker Arome ruma
Dr. Oetker Cimet šećer
400 g mlevenog badema ili lešnika

Ostalo:

šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu Električna rerna: 140°C

2

Testo

Od belanaca mikserom (metlicama) na najvećoj brzini unutite slatku pavlaku u čvrst sneg. Prosejte šećer u prahu i umišajte u slatku pavlaku. Od smese oduzmite 2 pune kašike za premazivanje zvezdica. U sneg od belanaca na najnižoj brzini pažljivo umešajte vanilin šećer, aromu, cimet šećer i polovinu badema ili lešnika. Od ostatka badema ili lešnika umešajte koliko je potrebno da se testo što manje lepi.

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte testo na debljinu od 1 cm. Kalupom izrežite zvezdice. Položite zvjezdice na lim za pečenje i premažite ih preostalom slatkom pavlakom. Stavite ih u rernu. Vreme pečenja: oko 25 Min.

4

Kolačići moraju pri vađenju iz rerne biti još malo mekani s donje strane. Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.