Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zelena torta sa čokoladom i višnjama

Za ljubitelje čokolade i oraha

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zelena torta sa čokoladom i višnjama

Kora:

200 g brašna (belo, tip 400)
1 pakovanje Dr. Oetker Kakao
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 prstohvat soli
175 ml ulja
400 g šećera
4 jaja
150 ml mleka

Čokoladni fil:

500 ml slatke pavlake
300 g čokolade

Fil od višanja:

300 g višanja
200 ml soka od višanja
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
5 kašika/e šećera
6 kašika/e krem sira

Beli fil:

6 kesice Dr. Oetker Šlag pene
600 ml hladnog mleka
3 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kašičice Dr. Oetker Arome vanila

Dekoracija:

Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Dr. Oetker Boja za kolače plava
1 kesica Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
višnje kandirane

Priprema

Priprema

1

U jednoj posudi pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo, so. U drugoj posudi pomešati jaja, šećer, ulje i mleko. Sipati vlažne sastojke u suve, sjediniti i peći 25 minuta na 170 stepeni u tepsiji prečnika 20cm. Ohlađene kore preseći da se dobiju 4 kore.

2

Zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu i sjediniti. Izblendane višnje zagrejati zajedno sa šećerom. Puding i sok od višanja pomešati. U vruće višnje sipati smešu pudinga i soka i kuvati da se zgusne. Ohladiti do sobne temperature prekriveno prozirnom folijom.

3

Umutiti šlag penu i kremfix sa mlekom, po uputstvu sa kesice, dodati aromu vanile i krem sir. Slagati: korica, čokoladni fil, fil od višanja, tanak sloj belog fila. Ostatak belog fila koristiti za dekoraciju, bojiti ga plavom i žutom, tako da se dobiju tri nijanse zelene. Naneti u obliku cvetova po celoj visini torte i po vrhu. Po vrhu dodatno ukrasiti kandiranim višnjama i Dekor srebrnim perlama.