Flag

Višnja-kokos torta

1 Torta
Teško
60
Za sve ljubitelje čokolade i kokosa.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto čokoladnim loknama, tortu možete da pospete i Dr. Oetker kakao mrvicama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Čokoladne lokne
100 gčokolade za kuvanje
100 gbele čokolade
Biskvitno testo
3 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
75 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
15 gkakao praha (neslađenog)
25 gkokosovog brašna
Fil višnja-kokos
1 teglavišanja bez koštice (neto 350 g)
6 listićaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
800 gslatke pavlake za kuvanje
75 gšećera
150 gblagog jogurta
25 gkokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Čokoladne lokne

Odvojeno usitnite obe čokolade i otopite ih na pari na tihoj vatri. Sipajte obe čokolade jednu pored druge na plastični poslužavnik, i tako provucite viljuškom da obrazujete mermernu šaru. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i Burbon vanila aromatizovani šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru jednom vodoravno.

3

Fil višnja-kokos

Položite donju koru na tacnu. Dobro ocedite višnje. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže. Umutite slatku pavlaku. Dobro sjedinite jogurt i šećer. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Prvo pomešajte 4 kašike jogurta pomoću metlice za sneg sa želatinom, potom sjedinite sa preostalim jogurtom. Potom prvo dodajte umućenu pavlaku, a onda kokosovo brašno. Premažite četvrtinu krema preko donje kore i po njemu rasporedite višnje, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Preko toga premažite polovinu preostalog fila, prekrijte gornjom korom i blago pritisnite. Namažite tortu sa svih strana preostalim kremom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Pomoću noža sastružite lokne od mermerne čokolade i time ukrasite tortu.

  • Umesto čokoladnim loknama, tortu možete da pospete i Dr. Oetker kakao mrvicama.