Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Vitalis musli šnite za decu

Zdravi slatkiši

1 kolač

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Vitalis musli šnite za decu

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Mućeno testo:

1 jabuka
2 kašika/e soka od limuna
200 g Dr. Oetker Vitalis voćnog muslija
100 g meda
125 g margarina ili maslaca
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0.5 rendane kore pomorandže
2 jaja
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Dodatno:

60 g džema od kajsije
100 g mlečne čokolade
1 kašika jestivog ulja npr. suncokretovo

Priprema

Priprema

1

Uputstvo

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Pažljivo podmaži polovinu tepsije (40 x 30 cm) i savij traku alu-folije 40 x 8 cm dva puta, tako da možeš da napraviš graničnik za testo, i položi foliju na tepsiju.

3

Testo

Operi jabuku, oljušti i očisti, grubo narendaj. Pomešaj sa limunovim sokom, onda dodaj musli i med. U činiji umuti maslac ili margarin. Postepeno dodaj vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Sada na svakih ½ minuta dodaj po jedno jaje i muti najvećom brzinom. Pomešaj brašno sa praškom za pecivo i dodaj u smesu iz 2 puta, muti srednjom brzinom. Na kraju kratko muteći dodaj smesu sa muslijem. Rasporedi testo oblom stranom kašike na podmazanu polovinu tepsije. Ograniči savijenom alu-folijom, da se ne razlije na deo koji nije podmazan. Stavi da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Nakon pečenja stavi tepsiju na rešetku da se pecivo ohladi. Iseci kolač na 3 jednaka dela. Pažljivo odvoji trake od tepsije i donju stranu tanko premaži džemom od kajsije. Grubo usitni čokoladu, otopi je na pari zajedno sa uljem na maloj temperaturi i premaži donji deo peciva. Ostavi da odstoji dok se čokolada ne stegne. Sada iseci na parčiće 13 x 5 cm (odmeri pomoću lenjira). Čuvaj musli šnite na suvom i hladnom mestu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste