Flag

Vitalis korpice

8 Porcija/e
Srednje teško
45
Hrskave korpice punjene filom od malina.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto silikonskog kalupa možete koristiti i veće papirne korpice.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
2banana/e manje
100 gmeda
200 gDr. Oetker Vitalis hrskavi musli sa medom i bademom
2 kašičiceDr. Oetker Natural Vibes organskog kakao praha
100 gmalina
2 kesiceDr. Oetker Vanilin sweet zero
10 gDr. Oetker Gustin
2 kašičicevode
60 gbele čokolade
2 kašika/eulja
crna čokolada za dekoraciju
Picture - Dr. Oetker Vitalis hrskavi musli sa medom i bademom
Picture - Dr. Oetker Natural Vibes organskog kakao praha
Picture - Dr. Oetker Vanilin sweet zero
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Musli korpice

U blenderu malo usitnite musli. Banane izlomite i viljuškom izgnječite. Dodajte med i promešajte, pa sipajte u musli, dodajte kakao i mešajte da se smesa ujednači. Smesu raspodelite u 8 silikonskih kalupa. Pritisnite kašikom i rasporedite po zidovima i dnu, tako da napravite šupljinu u sredini. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Kalup izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a onda pažljivo izvadite korpice.

2

Fil od malina

Maline izgnječite, dodajte šećer i na vatri prokuvajte 3-4 minuta. Gustin prelijte vodom i promešajte da nema grumuljica, pa sipajte u maline i nastavite da kuvate još onoliko koliko je potrebno da se fil zgusne, ne duže od minut. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Kada se fil ohladi, napunite ohlađene korpice. Preko malina stavite čokoladnu glazuru od bele čokolade koju ste prethodno otopili u ulju. Dekorišite crnom čokoladom i voćem po želji.

  • Umesto silikonskog kalupa možete koristiti i veće papirne korpice.