Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Venac sa orasima ili bademima

Za zimsko popodne

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Venac sa orasima ili bademima

Tepsija:

malo masnoće
papir za pečenje

Testo sa sirom i uljem:

300 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g sira nemasni, neslani (švapski sir ili kisela pavlaka)
75 ml mleka
75 ml jestivog ulja npr. suncokretovog

Fil:

200 g oraha mlevenih ili oljuštenog, mlevenog badema
100 g šećera
1 jaje
1 belance
3 kašika/e vode

Premazivanje:

1 žumance
1 kašika mleka

Priprema

Priprema

1

Fil

Podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirom i uljem

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ne mesite predugo, testo će se inače lepiti. Testo na radnoj površini oblikujte u valjak i razvijte na blago pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik (40 x 35 cm).

3

Fil

Lešnike ili badem, šećer, belance, jaje i vodu sipajte u činiju i dobro izmešajte. Ravnomerno premažite fil po testu, pritom uz ivice ostavite prazno oko 1 cm. Testo namotajte polazeći od duže strane, položite na tepsiju sa „spojem" na dole, u obliku venca, pritom krajeve spojite i pritisnite. Žumance umutite sa mlekom, time premažite venac. Uz pomoć oštrog noža urežite „zvezdice" dubine oko ½ cm u gornju površinu venca. Stavite da se peče na sredini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite venac da se ohladi na rešetki za kolače.