Venac sa jabukama i orasima

Kolač sa jabukama i orasima za strpljive.

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Venac sa jabukama i orasima

Tepsija:

malo masnoće

Fil:

otprilike 400 g jabuka
100 g oraha seckanih
100 g šećera
80 g margarina ili maslaca
1 ravna kašičica cimeta
1 komad jaje
1 komad belance
100 g suvog grožđa

Kvasno testo:

200 ml mleka
50 g margarina ili maslaca
375 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 komad jaje

Premazivanje:

1 komad žumance
1 kašika mleka

Priprema

Priprema

1

Fil

Jabuke oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i sitno iseckajte. Orahe, cimet i šećer pomešajte u činiji. Dodajte jaje, belance i suvo grožđe i sve dobro sjedinite.


2

Kvasno testo

Zagrejte mleko u maloj šerpi i u njemu otopite maslac ili margarin. Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mlaku mešavinu mleka i masnoće, pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite tepsiju. Zagrejte rernu. Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini. Oblikujte ga u valjak i razvijte na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik (40 x 35 cm). Ravnomerno premažite filom, pritom uz ivice ostavite prazno oko 1 cm. Ravnomerno rasporedite komadiće jabuka. Testo namotajte polazeći od duže strane, položite na tepsiju sa „spojem" na dole, u obliku venca, pritom krajeve spojite i pritisnite. Žumance umutite sa mlekom, time premažite venac. Uz pomoć oštrog noža urežite „cik-cak" mustru u gornju površinu venca. Ostavite venac da nadođe još 15 minuta. Stavite da se peče.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite venac da se ohladi na rešetki za kolače.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: