Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnji čokoladni mafini

Poslastica za čas spremna

12 Mafina

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji čokoladni mafini

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Mafina
2 jaja
75 ml vode
125 ml ulja

Za dekoraciju:

Dr. Oetker Šlag pena
100 ml vode (hladne)
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix
Dr. Oetker Dekor Mix konfeti
mini čokoladna jaja
mini čokoladna jaja

Priprema

Priprema

1

Izvadite papirnate korpice iz kutije čokoladni mafini Dr.Oetker i poređajte na pleh. Zagrejte rernu na 180 °C. Smešu za testo sipajte u odgovarajući sud. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom tako da se dobije glatka smeša. Odvojte kašiku-dve čokolade sa strane, a ostalo umešajte u smešu. Sipajte u papirnate korpice, a onda preko rasporedite već odvojene čokoladne komadiće. Pecite oko 20 minuta ili zavisno od vaše rerne.

2

U sud sipajte hladnu vodu, a onda dodajte šlag penu i mikserom umutite. Odvojte malo umućene šlag pene. U ostatak dodajte crvenu boju i promešajte da se ujednači. Po potrebi dodajte još boje, zavisno koji intezitet želite.

3

U manji deo odvojenog šlaga dodajte malo žute i plave boje za kolače Dr.Oetker. Promešajte da dobijete pastelnu zelenu boju. Takođe, nijansu možete da korigujete dodavanjem žute ili plave boje.

4

Šlag sipajte u dresir kese sa zvezdastim (roze boja) i nastavkom za travu (zelena boja). Prvo dekorišite roze šlagom, a onda i zelenim. Pospite dekor konfetama ili mix cvetićima Dr.Oetker. Stavite po jedan list i cvet ukrasni mix Dr.Oetker.