Flag

Uskršnje gnezdo sa šarenim jajima

10 Porcija/e
Srednje teško
120
Pripremite lako uskršnje venčiće od testa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
200 mlmleka
100 gputera/maslaca
500 gbrašna
7 gDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
60 gšećera
1jaje
1belance
2,5 gsoli (1/2 kašičice)
2 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
Za dekorisanje
1žumance
10 mlmleka punomasnog (2 kašičice)
25 gbadema (seckanih)
25 gbadema (listića)
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Testo

Mleko i puter stavite u mikrotalasnu, tako da budu topli na dodir. U međuvremenu, u velikoj posudi pomešajte brašno, suvi kvasac i šećer.

2

Dodajte mešavinu mleka i putera, jaja, belanaca i arome vanile u suve sastojke i mešajte dok se ne sjedine u lepljivo testo. Mesite testo pet minuta, ili uz pomoć miksera sa nastavkom za testo ili rukama, na površini koja je prethodno posuta brašnom. Testo treba da bude fino i glatko i ne bi trebalo da se lepi za posudu/površinu.

3

Prebacite testo u blago podmazanu posudu. Ostavite da stoji 1 sat, dok se ne udvostruči.

4

U međuvremenu, obojite jaja željenim Dr. Oetker Carmin bojama prema uputstvu sa pakovanja.

5

Obložite pleh papirom za pečenje.

6

Lagano pospite površinu brašnom i prebacite testo na nju. Testo podelite na 10 delova i razvaljajte u valjuške dužine 25 cm. Valjušak od testa prepolovite horizontalno, oštrim nožem, kako biste dobili dva tanja. Zatim svaki par umotajte kao gajtan i postavite u krug na papiru za pečenje. Sredina kruga bi trebalo da bude oko 3 cm.

7

Ostavite uskršnje venčiće da narastu oko 30 minuta.

8

Zagrejati rernu na 180°C (ventilator na 160°C).

9

Umutite žumanca sa mlekom i premažite venčiće. Pospite listićima i seckanim bademima i pecite 20-25 minuta dok ne porumene.

10

Nakon pečenja, u sredinu svakog hleba smestite po jedno šareno jaje.