Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnja pogača

Uskrsnja pogača sa suvim grožđem

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja pogača

Dizano testo:

500 g glatkog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 prstohvat soli
90 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
malo arome limuna
na vrh noža mlevenih muskatnih oraščića
na vrh noža mlevenog pimenta
na vrh noža mlevenog anisa
2 jaja
125 ml vina belog
125 ml mleka
100 g maslaca rastopljenog
50 g suvog grožđa

Za premazivanje:

1 jaje razmućeno

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Dizano testo

Za testo prospite brašno u posudi i dobro pomešajte s kvascem. Dodajte so, šećer, vanilin šećer, aromu, začine, jaja, belo vino, mleko i maslac te mikserom umesite testo. Kratko umesite suvo grožđe. Ostavite pokriveno na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Testo izlupajte i podelite na četiri komada. Od komada testa oblikujte kugle te ih složite jednu do druge u kalup za torte s namašćenim dnom. Ostavite pokriveno na toplom mestu oko 20 minuta, a potom premažite jajetom. Kalup stavite u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 170°C Vreme pečenja: oko 40 Min.

2

Za posipanje

Ohlađenu uskrsnu pogaču pospite šećerom u prahu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste