Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ukusni kolač od višanja

Lagan za pripremu, svi ga obožavaju!

12 komada

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ukusni kolač od višanja

Za kalup sa obručem (Ø 26 cm) ili za kalup sa obručem (Ø 28 cm):

malo masnoće

Fil:

350 g višanja (bez soka)

Kora:

125 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
sok od ½ limuna
3 jaja (veličine M)
200 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo (čajne kašičice)
2 supene kašike mleka

Priprema

Priprema

1

Podmazati dno kalupa za kolače sa obručem. Dobro ocediti višnje kroz cediljku.

Zagrejati rernu:
sa gornjim i donjim grejačem na 180°C
sa vrelim vazduhom na 160°C.

2

Kora

U posudi za mućenje umutiti mikserom (nastavcima za mućenje) maslac ili margarin, tako da se dobije glatka masa. Lagano uz stalno mućenje dodavati šećer, vanilin šećer, so i sok limuna dok se ne dobije kompaktna masa. Dodavati jaja jedno po jedno i svako mutiti oko ½ minuta najvećom brzinom. Pomešati brašno i prašak za pecivo i dodavati smesu naizmenično sa mlekom u 2 porcije i kratko mutiti na srednjoj brzini. Dodati testo u kalup sa obručem i poravnati. Ravnomerno rasporediti višnje po testu.

Staviti kalup na rešetku u rerni.
Položaj: donja trećina.Vreme pečenja: 45 minuta.

3

Kada je kolač pečen, izvaditi kalup iz rerne. Skinuti obruč sa kalupa. Odvojiti kolač od dna kalupa i ostaviti ga da se ohladi.

4

Pre posluživanja kolač od višanja po želji posuti šećerom u prahu.