Flag

Tortice sa čokoladnim nadevom

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Zalogajčići posebnog čokoladnog ukusa
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
200 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
0,5 kašičicesoli
50 mlmleka
100 gputera/maslaca
Nadev
75 gbele čokolade
75 gcrne čokolade
40 gputera/maslaca
75 mlslatke pavlake
Dekorisanje
malomalina
maloborovnica
malokupina
malolistića nane
malopistaća seckanih
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

12 kalupa (Ø 7 cm) dobro namastite margarinom ili puterom i pospite brašnom. Pripremite modlice za kolačiće (Ø 9 cm) i kesu za ukrašavanje.

2

Testo

Za pripremu testa pomešajte u posudi brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite glatko testo najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvucite testo na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2,5 mm. Modlicom za kolačiće (Ø 9 cm) izrežite 12 krugova i stavite ih u pripremljene kalupe. Viljuškom više puta probodite. Preko noći ostavite u frižideru (kako se testo više ne bi stisnulo). Pecite u sredini zagrejane rerne oko 20 – 25 minuta, na 180°C (vreo vazduh 160°C). Nivo: sredina rerne Izvadite tortice iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadev

Belu i crnu čokoladu narežite na male komade i stavite u činiju. Maslac i pavlaku zakuvajte u tiganju, dodajte u čokoladu i mešajući otopite čokoladu. Stavite smesu u kesu za ukrašavanje. Odrežite mali vrh kese i nafilujte tortice.

4

Dekorisanje

Ukrasite voćem, listovima nane i pistaćima. Poslužite ili pričekajte dok se nadev ne stvrdne.