Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta sa orasima

Klasična, za svečane prilike

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa orasima

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće

Mućeno testo:

200 g mekog margarina ili maslaca
200 g meda
4 jaja
250 g pšeničnog brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g kakao praha
1 kašika ruma
100 g oraha mlevenih

Fil:

5 kašika/e likera od čokolade
100 g oraha seckanih
100 g pšeničnog brašna integralnog
100 g maslaca
100 g meda
250 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0,5 kašičice cimeta mlevenog

Ukrašavanje:

400 g slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kašika/e šećera žutog
malo oraha mlevenih
malo oraha polovine jezgra

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Propržite orahe za testo u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i prespite na tanjir da se ohladi. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mućeno testo

Penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje) meki maslac ili margarin. Postepeno, neprastano muteći, dodajte med, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, i muteći srednjom brzinom dodajte u smesu naizmenično sa rumom. Na kraju dodajte propržene orahe. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku, ostavite da se ohladi pa presecite dva puta vodoravno.

3

Fil

3 kašike likera ravnomerno poprskajte preko sve tri kore. U šerpici pomešajte orahe i brašno i malo propržite. Dodajte preostale sastojke, osim likera, i mešajući kuvajte sve dok se smesa ne zgusne. Sada dodajte preostali čokoladni liker. Položite donju koru na tacnu, premažite polovinom još vrućeg fila, preklopite srednjom korom, premažite preostalim filom i preklopite gornjom korom. Ostavite tortu da odstoji, najbolje preko noći.

4

Ukrašavanje

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, Burbon vanila aromatizovanim šećerom i žutim šećerom. Odvojite 4 kašike umućene pavlake i sipajte u špric sa okruglim nastavkom. Premažite tortu sa svih strana preostalom pavlakom. Ukrasite površinu torte pavlakom iz šprica, orasima i po želji žutim šećerom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.