U umućena belanca dodajte šećer i mutite još malo, a zatim dodajete brašno i orahe. Sve dobro izmešajte kašikom i smesu preručite u kalup prečnika 24 cm koji prethodno obložite pek papirom. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni petnaestak minuta. Postupak ponovite tri puta.
Za fil u 200 ml mleka dodajte žumanca, vanillin šećer i gustin, sve umutite mikserom pa izlijte u preostalih 300 ml mleka koje je provrelo sa šećerom. Kuvajte na srednjoj temperaturi ringle dinamično mešajući dok se ne zgusne. Ja uvek skuvan vruć fil umutim mikserom dodatno, pokrijem folijom i ostavljam u frižider da se ohladi.
Jagodama dodajte šećer i sve zajedno kuvajte 10-ak minuta. Izgnječite jagode ili ih izblendajte štapnim mikserom, pa im dodajte želatin koji ste rastvorili u 50 ml vode. Ohladite žele, ali ne previše kako biste ga zgodno naneli preko fila.
Ohlađenom filu dodajte omekšali puter, umutite, pa dodajte orahe i sve izmešajte kašikom.
Tortu filujte tako što u kalup stavite jednu koru, 1/3 fila sa orasima, ½ želea od jagoda, drugu koru, 1/3 fila sa orasima, ½ želea od jagoda, treću koru, 1/3 fila sa orasima. Ostavite dve kašike fila na stranu kako biste tortu sredili nakon što je izvadite iz kalupa.
Ganaš od crne čokolade pravite tako što čokoladu izlomite na kockice, prelijte je slatkom pavlakom i mešajte na srednjoj temperaturi ringle dok se sve ne otopi i sjedini. Prohladite ganaš pa prelijte tortu.
Za dekoraciju koristite umućenu slatku pavlaku i medenjake ukrašene Dr. Oetker glazurama za pisanje.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte