Torta sa lizalicama

Torta sa višnjama i puter kremom ukrašena lizalicama koje sami možete napraviti.

16 parčića

Zahteva određeno umeće 120 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa lizalicama

Za patišpanj:

100 g crne čokolade
20 g putera/maslaca
5 jaja (M veličine)
3 prstohvata soli
160 g šećera
260 g brašna (tip 405)
15 g Dr. Oetker Kakao
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Za tonka puter-krem:

7 kašika/e šećera u prahu
3 žumanca (M veličine)
40 g kukuruznog brašna sitnog
700 ml mleka (3,5% masnoće)
2 tonke
450 g omekšalog putera

Za kompot od višanja:

500 g višanja zamrznutih
1 kašika šećera
2 kašičice cimeta
0,25 kašičice muskatnog oraščića
0,25 kašičice karanfilića mlevenog
50 ml vode
45 g kukuruznog brašna sitnog

Za lizalice:

150 g providnih bombona
Šarene mrvice i bombonice

Priprema

Priprema

1

Prethodno zagrejte rernu (donji/gornji grejač: 180°C). Za patišpanj fino usitnite čokoladu i otopite na pari na srednjoj temperaturi. Dodajte puter i otopite ga. U činiji mikserom umutite jaja i so, dok ne postanu lagana i kremasta. Postepeno dodajte šećer. Mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo, prosejte i dodajte u smesu sa jajima. Zatim dodajte smesu sa čokoladom i puterom.


2

Izlijte smesu u kalup koji je prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 35 minuta. Zatim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.


3

Za puter-krem prvo pripremite puding. Pomešajte šećer u prahu, žumanca, kukuruzno brašno i 6 kašika mleka. Zrna tonke narendajte i prokuvajte sa preostalim mlekom. Sklonite sa ringle i kroz sito sipajte u šerpu. Dodajte jaja i mešavinu sa kukuruznim brašnom, vratite šerpu na ringlu i kuvajte na laganoj temperature uz neprekidno mešanje 1 minut. Sklonite tonka puding sa ringle, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.


4

Izvadite patišpanj iz kalupa, uklonite papir za pečenje i presecite horizontalno na 3 kore. Postaviti prvu koru na tacnu za tortu i postaviti obruč oko nje.


5

Za kompot, u šerpu dodajte višnje, šećer, cimet, muskatni orašćić i karanfilić kuvajte na najačoj temperature do ključanja. Pomešajte vodu i kukuruzno brašno dok ne postane glatko, zatim dodajte u smesu sa višnjama. Krčkati oko 1 minut uz neprekidno mešanje. Kompot ravnomerno rasporedite na donji sloj, zatim dodajte drugu koru preko.


6

Da biste završili puter-krem, umutite puter mikserom dok ne postane lagan i penast, a zatim postepeno dodajte tonka puding. Nanesite 1/3 tonka puter-krema ravnomerno na drugu koru, zatim stavite 3 koru i lagano pritisnite, zatim tanko premažite sa 1 kašikom puter-krema. Ostavite tortu da se hladi oko 40 minuta.


7

U vrećicu za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom sipajte 4 kašike puter krema. Uklonite obruč i rasporedite preostali puter-krem po torti sa svih strana uz pomoć špatule. Ostavite da se hladi najmanje 1 sat.


8

Za lizalice otopite bombone u maloj šerpi na niskoj temperaturi. Postavite štapiće na papir za pečenje i otopljenu slatku smesu sipajte na krajeve štapića. Mrvice i bombonice po želji i ostavite da se stegne. Ubodite lizalice u tortu neposredno pre serviranja i ukrasite tortu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: