Flag

Tart sa jagodama

12 Porcija/e
Srednje teško
30
Prava letnja poslastica sa jagodama koju ćete brzo pripremiti.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za patišpanj
3 komadajaja
3 kašika/ešećera
65 gmekog brašna T-400
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
3 kašika/eulja
Za fil
270 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile i mlevenim keksom
Za dekoraciju
jagode
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašika/ešećera
250 mlvode
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Tart

Belanca umutite sa šećerom u čvrst šam, zatim dodajte jedno po jedno žumance, neprestano muteći. Sipajte brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje. Kalup za tart prečnika 28 cm podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte smesu i stavite da se peče na 180°C oko 17-20 minuta.

2

Fil

U sud sipajte mleko i dodajte sadržaj kesice. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom. Po ukusu možete dodatno zasladiti šećerom.

Ohlađen tart izvrnite naopačke na tacnu, a zatim poprskajte mlekom, pa premažite filom. Jagode iseckajte i dekorišite tart.

3

Preliv

U sud sipajte 2 kašike šećera i preliv iz kesice. Promešajte, pa sipajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Stavite na ringlu i polako zagrevajte, ali vodite računa da vam ne provri. Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta da se prohladi, pa premažite jagode.