Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Švedske šnite

Hrskava lagana poslastica

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švedske šnite

Tepsija:

papir za pečenje
1 pakovanje lisnatog testa (zamrznuto)
50 g džema od ribizle ili maline

Biskvitno testo:

3 jaja
2 kašika/e vrele vode
80 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
80 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
20 g kakao praha
3 kapi Dr. Oetker Arome ruma

Fil:

500 ml slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
30 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma

Ukrašavanje:

100 g mlečne čokolade
1 kašika jestivog ulja
100 g badema u listićima

Priprema

Priprema

1

Priprema

Položite ploče lisnatog testa jednu pored druge i ostavite ih pokrivene da odstoje dok se ne odlede. Kada se odlede stavite ih jednu preko druge i razvaljajte na pravougaonik od oko 30 x 40 cm. Isecite ploču od testa na 4 podjednake trake (30 x 10 cm). Na tepsije obložene papirom za pečenje stavljajte po dve trake, pa ih ostavite da odstoje oko 15 minuta. Potom ih više puta izbodite viljuškom i premažite vodom. Stavite da se peče. Vreme pečenja oko 15 min. po tepsiji.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite trake od lisnatog testa sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade. 2 trake premažite džemom.

2

Za biskvitno testo penasto umutite jaja sa vodom, muteći mikserom oko 1 minuta najvećom brzinom. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i u roku od jednog minuta umešajte u jaja. Dodajte aromu ruma i mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte preko umućenih jaja i sjedinite kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u ram za kolače (30 x 20 cm), koji ste položili na podmazanu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ukoliko nemate ram, savijte papir za pečenje više puta i tako oblikujte rub.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

3

Odstranite ram i istresite testo na šećerom posuti papir za pečenje, pažljivo odstranite papir sa kojim se testo peklo. Ostavite koru da se ohladi, potom je isecite na dve trake 30 x 10 cm. Položite po jednu traku biskvita preko džemom namazane trake lisnatog testa.

4

Fil

Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, Kremfixom i vanilin šećerom. Pažljivo dodajte rum. Smesu nanesite na duple trake i prekrijte preostalim trakama od lisnatog testa.

5

Glazura

Otopite čokoladu sa uljem na pari i premažite preko kolača. Pospite bademom u listićima i ostavite da se ohladi. Pre serviranja isecite na šnite pomoću oštrog noža.