Sultanova sarma na dva načina

Poslastica pripremljena sa dve vrste pudinga kojoj niko ne može da odoli!

14 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Sultanova sarma na dva načina

Sa pudingom sa ukusom čokolade:

700 ml mleka
50 g putera/maslaca
100 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
2 kašika/e brašna
3 kašika/e Dr. Oetker Kakao
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašika Dr. Oetker Arome ruma
1 kašičica puter / maslac (za podmazivanje pleha)
malo kokosovog brašna (nekoliko kašika)

Sa pudingom sa ukusom bele čokolade:

350 ml mleka
otprilike 50 - 60 g šećera
30 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
1 kašika brašna
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašika Dr. Oetker Arome vanila
1 kašičica puter / maslac (za podmazivanje pleha)
malo kokosovog brašna (nekoliko kašika)

Fil:

350 ml slatke pavlake (mlečne)
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g šećera u prahu
jagode
pistaći

Priprema

Priprema

1

500 ml mleka, šećer i puter stavite na srednju jačinu da provri. U odvojenoj posudi pomešajte smešu za puding sa ukusom čokolade, brašno, vanilin šećer, kakao prah, aromu ruma i preostalih 200 ml mleka. Kada je mleko sa šećerom i puterom provrelo, sipajte pripremljenu čokoladnu smešu i mešajte žicom kuvajući nekoliko minuta, dok se puding ne zgusne.

2

Sklonite sa vatre. Pleh veličine 30 x 40 cm premažite puterom, pa bogato pospite kokosom. Izručite vrući puding, pa pažljivo špatulom rasporedite po plehu. Zavisno od veličine pleha koji koristite, smesu ćete razvući ili preko cele površine ili na nešto manje. Ohladite.

3

Na isti način pripremite i smesu od pudinga sa ukusom bele čokolade, samo što ćete ovde koristiti manji pleh, otprilike 30 x 30 cm. Ohladite.

4

U međuvremenu slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i aromatizovanim šećerom u čvrst šlag. Premažite preko ohlađenih pudinga u tankom sloju.

5

Oštrim nožem isecite ivice da opkrojite. Zatim isecite na trake 5-6 cm debljine, a zatim te trake podelite na dva dela. Uvijajte pažljivo i stavljajte na tanjir. Kod bele sarme ćete nakon sečenja posuti pistaće i seckane jagode, pa tek onda uvijati. Držite kolače u frižideru dan-dva. Najukusniji su kada se dobro ohlade.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: