Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Srneća leđa

Sa bademom i Burbonom

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Srneća leđa

Kalup srneća leđa (30 x 11 cm):

malo masnoće

Mućeno testo:

100 g čokolade za kuvanje
100 g mekog margarina ili maslaca
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvat soli
3 jaja
50 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e mleka
75 g oljuštenog, mlevenog badema

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
1 kašika jestivog ulja
40 g badema seckanog

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalup za srneća leđa. Za testo izrendajte čokoladu za kuvanje.

2

Mućeno testo

Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Kratko muteći dodajte rendanu čokoladu. Brašno pomešajte sa praškom za puding i praškom za pecivo i umešajte u testo iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte testo u kalup za srneća leđa i poravnajte.Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se prohladi 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja.

3

Glazura

Grubo usitnite čokoladu i zajedno sa uljem otopite na pari na tihoj vatri. Premažite time kolač i ukrasite seckanim bademom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste