Za recept Snežna kraljica
1 pakovanje | Dr. Oetker Čokoladni mafini (360 g) |
2 komada | jaja cela |
80 ml | vode |
125 ml | ulja |
1 pakovanje | Dr. Oetker Mafina (360g) |
2 komada | jaja cela |
75 ml | vode |
125 ml | ulja |
1 pakovanje | Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade (160g) |
300 ml | hladnog mleka |
1 pakovanje | Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile (140g) |
350 ml | hladnog mleka |
50 g | kokosa |
200 g | crne čokolade za kuvanje |
200 ml | slatke pavlake za kuvanje |
10 g | Dr. Oetker Želatin beli mleveni (neophodno 2 g) |
1 pakovanje | Dr. Oetker Glazure bele (100g) |
200 ml | vruće vode |
150 g | jagoda |
Mikserom umutiti masu za čokoladne mafine sa jajima, vodom i uljem, umućenu masu sipati u okrugli ring (kalup za pečenje torti) prečnika 22 cm i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta na 175 stepeni. Ispečenu i ohlađenu koru iseći na tri jednaka dela.
Temperatura rerne 170 °C
Mikserom umutiti masu za mafine sa jajima, vodom i uljem, umućenu masu sipati u okrugli ring (kalup za pečenje torti) prečnika 16 cm i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta na 175 stepeni. Ispečenu i ohlađenu koru iseći na tri jednaka dela.
Temperatura rerne 170 °C
Umutiti mikserom čokoladni fil sa hladnim mlekom.
Mutiti mikserom fil za tortu sa ukusom vanile sa hladnim mlekom, pa na kraju dodati kokos.
Potopiti želatin u hladnu vodu i ostaviti ga da odstoji par minuta. Slatku pavlaku staviti na šporet da prokuva, pa preliti preko čokolade, mešati da se čokolada istopi, u toplu glazuru dodati želatin pa još malo promešati da se lepo istopi i sve zajedno sjedini.
Belu glazuru potopiti u vruću vodu i ostaviti je par minuta.
Isečene čokoladne kore nafilovati sa vanil kremom i ostaviti tortu u frižider na jedan sat. Žute kore nafilovati sa čokoladnim kremom, pa tortu isto ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena. Izvaditi veću tortu iz frižidera, pa po ivici torte sipati čokoladnu glazuru da lepo curi sa strana, preko ove torte staviti manju, pa po ivicama manje torte sipati belu glazuru. Tortu ukrasiti svežim jagodama i celu je posuti prah šećerom.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: