Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatka gibanica sa makom

Da li ste nekada pripremali slatku gibanicu sa makom? Obradujte svoje najmilije ovim slatkim specijalitetom!

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatka gibanica sa makom

Sastojci:

500 g kora za pitu tankih
100 g džema od šljiva
1 žumance za premazivanje
šećer u prahu za posipanje

Fil sa sirom:

700 g sira sremskog
200 g milerama
100 g oraha mlevenih
4 jaja
200 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanilinog aromatizovanog šećera
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil sa makom:

200 g maka mlevenog
250 ml mleka
30 g margarina ili maslaca
2 kašike šećera
1 kesica Dr. Oetker Rum šećer

Priprema

Priprema

1

Mleveni mak pomešati sa šećerom, rum šećerom i polako uz mešanje nalivati vrelim mlekom. Dodati margarin i nastaviti sa mešanjem i dodavanjem mleka, sve dok gustina ne bude kao veoma mekano tečno testo. Ostaviti sa strane da se hladi.

2

U posudu za mešanje dodati sir, mileram, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo i sve dobro promešati mikserom. Nakon toga uz stalno mešanje dodavati jaja i nastaviti mešanje dok se sve ne sjedini. Dodati orahe i nastaviti mešanje dok se ne dobije homogena masa.

3

Pleh sa kopčom obložiti papirom za pečenje. Preko toga u nakrst staviti dve kore kao oblogu.

4

Uzeti jednu koru, natopiti je filom od sira zgužvati i staviti u pleh. Sledeću koru takođe natopiti filom, ali je nakon toga uvaljati u fil od maka i staviti u pleh. Postupak ponavljati dok se ne potroši fil. Gibanicu ređati tako da bude prošarana sa korama umočenim u mak. Na nekoliko mesta dodati i malo džema od šljiva.

5

Jednu koru staviti preko svega i preklopiti korama koje su ostale da vire van pleha kada smo ga na početku oblagali. Premazati sa žumancetom umućenim sa malo vode.

6

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Nakon pečenja ostaviti da se prvo malo ohladi u plehu, a zatim je izvaditi iz pleha.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste