Flag

Slane štanglice

1 Porcija
Srednje teško
60
Slani zalogaji koji će garantovano upotpuniti Vaša slavlja i druženja sa najmilijima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Patišpanj
3 komadajaja
0,5 kašičicesoli
250 mlulja
250 mljogurta
230 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašikaDr. Oetker Gustin
Fil 1
230 gkisele pavlake 20% m.m.
1 komadjaje
soli
biber
150 gšunke
150 gsira trapista
Fil 2
200 gkisele pavlake 20% m.m.
100 gsira trapista
Dodatno
100 gajvara
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Belanca umutite i posolite. Dodajte žumanca i mikserom umutite. Nakon toga ulje i jogurt. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i gustin. Postepeno dodajte u umućenu smesu i lagano mešajte.

2

Smesu sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta na 180 °C.

3

Patišpanj izvadite iz pleha zajedno sa papirom za pečenje. Okrenite ga tako da gornja strana sada bude donja. Skinite papir i  ponovo ga vratite u pleh.

4

Patišpanj isecite na polovine i premažite ih ajvarom.

5

Za prvi fil sjedinite kiselu pavlaku, umućeno jaje, iseckanu šunku i izrendan trapist. Posolite i pobiberite. Jednu polovinu premažite pripremljenim filom i preklopite drugim delom patišpanja tako da deo premazan ajvarom ide na fil. Tako pripremljeno vratite u pleh. Premažite  drugim delom fila koji ste pripremili tako što sjedinite kiselu pavlaku i izrendan trapist.

6

Pleh ponovo vratite u rernu na 10 minuta i temperaturu od 180 °C.

7

Ostavite da se ohladi i fil stegne, najbolje prvo na sobnoj temperaturi, pa preko noći u frižideru. Sutradan, oštrim i tankim nožem isecite na štanglice 2,5 x 5 cm i dekorišite kiselom pavlakom, crvenom paprikom, ruzmarinom i narom ili po vašoj želji.