Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Sladoled torta

Omiljena kod svih generacija

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Sladoled torta

Tepsija:

papir za pečenje

Puslica testo:

6 belanaca
1 prstohvat soli
300 g šećera

Krem:

6 žumanceta
70 g šećera u prahu
40 g glatkog brašna
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
0,5 litra mleka
250 g mekog maslaca
150 g šećera u prahu
200 g oraha mlevenih
1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
125 ml mleka

Premazivanje:

1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
125 ml mleka

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite 2 tepsije papirom za pečenje.

2

Puslica testo

Umutite belanca sa solju, postepeno dodajte šećer i umutite u čvrst sneg. Sipajte smesu u špric sa okruglim nastavkom. Spiralno našpricajte dva kruga (Ø 28 cm) na papirom za pečenje obložene tepsije. Stavite tepsije zajedno u zagrejanu rernu, jednu gore, jednu dole. Tokom pečenja ostavite rernu malo otvorenu (zaglavite vratanca varjačom). Po potrebi tokom pečenja zamenite tepsijama mesta.

Temperatura rerne oko 120 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 100 °C

recipe.preparation.gas oko 120 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kore da se suše u malo otvorenoj i isključenoj rerni tokom noći. Oko jedne kore stavite obruč kalupa sa štipaljkom.

3

Fil

Umutite žumanca sa šećerom u prahu, brašnom i praškom za puding. Dodajte mleko i mešajući kuvajte sve dok ne dobijete gustu masu. Pokrijte i ostavite da se hladi uz češće mešanje. Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i postepeno dodajte puding krem. Podelite krem smesu, u jednu polovinu dodajte mlevene orahe. Sipajte krem sa orasima preko prve kore i poravnajte. Umutite šlag sa mlekom prema uputstvu sa ambalaže i sjedinite sa preostalim kremom. Nanesite krem preko krema sa orasima i poravnajte. Stavite je u zamrzivač, neka odstoji 1 sat.

4

Premazivanje i ukrašavanje

Umutite šlag sa mlekom prema uputstvu sa ambalaže. Pažljivo odvojite tortu od obruča kalupa. Premažite površinu i rubove torte šlag penom i stavite tortu da odstoji još 2 sata u zamrzivaču.Izlomite drugu koru na male komade. Time pospite tortu i odmah poslužite.