Šarene mramorne trojke

Sastojci

Sastojci

Za recept Šarene mramorne trojke

Kuglof kalup (Ø 24 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Mućeno testo:

50 g višanja
300 g mekog margarina ili maslaca
275 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
5 jaja
375 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
4 kašika/e mleka
30 g pistaća mlevenih
2 kašika/e nugata namaza (npr. „Nutela“)

Glazura:

200 g šećera u prahu
otprilike 3 kašika/e vode
prehrambena boja crvena i zelena
malo nugata namaza

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu.Podmažite kalup i pospite ga brašnom. Sitno iseckajte višnje.

2

Mućeno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite margarin ili maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom iz dva puta. Sada odvojite tri puta po dve kašike testa i sjedinite jednu količinu sa pistaćima, drugu sa nugatom i treću sa seckanim višnjama. Sipajte 1/3 trećinu preostalog testa, preko toga stavite testo sa pistaćima i provucite viljuškom da obrazujete mramornu šaru. Sada preko toga sipajte polovinu preostalog testa, preko toga testo sa nutgatom i provucite viljuškom. Na kraju sipajte preostalo testo, preko toga testo sa višnjama, i opet provucite viljuškom. Stavite da se peče na rešetki u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom 160 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji oko 10 minuta u kalupu, potom odvojite od kalupa, istresite na rešetku za kolače, okrenite i ostavite da se ohladi.

3

Glazura

Prosejte šećer u prahu, pomešajte sa onoliko vode, koliko je potrebno da dobijete gusto tečnu glazuru. Podelite glazuru na tri dela i uz pomoć boje i nugata obojite u crveno, zeleno i braon. Po želji prelijte ili poprskajte kolač glazurama i ostavite da odstoji dok se glazure ne stegnu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: