Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šarene mramorne trojke

Sastojci

Sastojci

Za recept Šarene mramorne trojke

Kuglof kalup (Ø 24 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Mućeno testo:

50 g višanja
300 g mekog margarina ili maslaca
275 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
5 jaja
375 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
4 kašika/e mleka
30 g pistaća mlevenih
2 kašika/e nugata namaza (npr. „Nutela“)

Glazura:

200 g šećera u prahu
oko 3 kašika/e vode
prehrambena boja crvena i zelena
malo nugata namaza

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu.Podmažite kalup i pospite ga brašnom. Sitno iseckajte višnje.

2

Mućeno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite margarin ili maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom iz dva puta. Sada odvojite tri puta po dve kašike testa i sjedinite jednu količinu sa pistaćima, drugu sa nugatom i treću sa seckanim višnjama. Sipajte 1/3 trećinu preostalog testa, preko toga stavite testo sa pistaćima i provucite viljuškom da obrazujete mramornu šaru. Sada preko toga sipajte polovinu preostalog testa, preko toga testo sa nutgatom i provucite viljuškom. Na kraju sipajte preostalo testo, preko toga testo sa višnjama, i opet provucite viljuškom. Stavite da se peče na rešetki u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom 160 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji oko 10 minuta u kalupu, potom odvojite od kalupa, istresite na rešetku za kolače, okrenite i ostavite da se ohladi.

3

Glazura

Prosejte šećer u prahu, pomešajte sa onoliko vode, koliko je potrebno da dobijete gusto tečnu glazuru. Podelite glazuru na tri dela i uz pomoć boje i nugata obojite u crveno, zeleno i braon. Po želji prelijte ili poprskajte kolač glazurama i ostavite da odstoji dok se glazure ne stegnu.