Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ruby Red

Neodoljivi desert sa musom i glazurom od ruby čokolade, idealan da iznenadite dragu osobu.

10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ruby Red

Mus od ruby čokolade:

200 g pirea od maline
65 g belanaca
65 g šećera
450 g slatke pavlake
200 g ruby čokolade
10 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Punjenje od šumskog voća:

300 g pirea od šumskog voća
75 g šećera
10 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Biskvit od pistaća i badema:

50 g šećera u prahu
80 g žumanceta
100 g belanaca
50 g šećera
150 g putera/maslaca
70 g paste od pistaća
120 g brašna
230 g badema blanširanih, mlevenih
5 g Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g ruby čokolade
1 prstohvat soli

Ruby glazura:

300 g ruby čokolade
55 g kakao putera

Dekoracija:

50 g ruby čokolade
1 sedefasti prah

Priprema

Priprema

1

Mus od ruby čokolade

Umutiti slatku pavlaku u šlag. Želatin u prahu razblažiti sa malo vode i ostaviti da nabubri.
Na pari izlupati belanca sa šećerom do 70 C, pa ih prebaciti u mikser i mutiti dok se ne ohlade i postane čvrst šam. Ugrejati pire od maline do 40 C i dodati želatin, pa sjediniti u glatku masu. Otopiti ruby čokoladu. Spojiti belanca sa umućenom slatkom pavlakom, dodati pire od malina postepeno, uz konstantno mešanje, a na kraju postepeno dodati otopljenu ruby čokoladu. Sve sjediniti i prebaciti u dresir kesu.
Pripremljenim musom puniti silikonske kalupe do polovine. U mus staviti i dva inserta od šumskog voća da formiraju lopticu. Poklopiti opkrojenim biskvitom, odstraniti višak musa i  staviti u zamrzivač da se ohladi pre glaziranja.

2

Punjenje od šumskog voća

Natopiti želatin sa malo vode. U šerpu staviti šećer i pire od šumskog voća, zagrejati, dodati želatinu da se istopi, pa izliti u silikonski kalup u obliku polulopti. Ohladiti.

3

Biskvit od pistaća i badema

Izmiksati žumanca sa šećerom u prahu u penu. Umutiti belanca sa malo soli i kristal šećerom u čvrst sneg. Na umerenoj temperaturi otopiti puter, pa prohladiti. Dodati puter u penu od žumanaca i sjediniti. Potom umešati i pastu od pistaća. Pomešati  mlevene blanširane bademe i prašak za pecivo. U penu od žumanaca postepeno dodavati pomešane bademe i prašak za pecivo, zatim i brašno uz mešanje špatulom. Spojiti sa umućenim belancima, na kraju dodati i komadiće rubi čokolade. Razmazati tanko na pleh obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 10-15 minuta.
Ohladiti i okrugom modlom seći gotovu koru.

4

Ruby glazura

Istopiti čokoladu i kakao puter, pa u glazuru umakati zamrznute kolače. Prebaciti kolače na pekarski papir ili rešetku kako bi se odstraniio višak glazure i to na sobnoj temperaturi kako bi se kolači otpustili pre služenja.

5

Dekoracija

Temperirati čokoladu na 45 C, ohladiti je na 27 C i ponovo zagrejati na 29 C. Na acetatnoj foliji vrhom noža oblikovati listiće. Kada se ohlade, posuti ih sedefastim prahom. Na glazirane kolače staviti pripremljene dekoracije.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste