Flag

Rolnice sa povrćem

1 Tepsija
Jednostavno
60
Rolnice kao predjelo ili doručak.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo od ulja i sira
250 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gsira svežeg
50 mlmleka
50 mljestivog ulja
1 komadbelance
0,5 ravne kašičicesoli
Nadev
1tikvica
1 komadcrnog luka
1 kašikajestivog ulja
malobibera
100 gsira
100 gšunke
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
malosusama
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Nadev

Sa tikvica odsecite krajeve. Operite tikvicu, obrišite i iseckajte na sitne kockice. Luk očistite i sitno iseckajte, prodinstajte ga na ulju, dodajte tikvice, posolite i pobiberite. Sitno iseckajte sir i šunku i pomešajte sa tikvicama. Ostavite smesu da se ohladi.

3

Testo sa uljem i sirom

Prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo još jednom promesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikujte rolnu. Razvijte u pravougaonik (40 x 30 cm), potom podelite na pravougaonike (15 x 10 cm). Rasporedite nadev po njima, uvijte rolnice i sa spojem na dole ih položite na tepsiju. Umutite žumance i mleko, premažite rolnice i stavite da se peku.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.