Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Puslica sa višnjama

Hrskava poslastica sa šlag kremom i topingom od višanja.

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 120 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Puslica sa višnjama

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Puslica
1 kašika Dr. Oetker Kakao
100 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 ml mleka
400 g višanja (smrznutih ili svežih)
120 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
255 ml vode
15 g Dr. Oetker Gustin

Priprema

Priprema

1

U odgovarajući sud sipajte 75 ml vode i Puslica smešu za kolače. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Dodajte prosejan kakao prah i promešajte.

2

Zagrejte rernu na 150°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i formirajte krug prečnika 22-23 cm.

3

Pleh stavite u donju trećinu rerne, smanjite temperaturu na 100°C i sušite 90 minuta. Nakon toga rernu isključite, vrata delimično otvorite i nakon 15 minuta pleh izvadite iz rerne. Pažljivo skinite sa papira za pečenje i stavite na tacnu.

4

U odgovarajući sud sipajte očišćene višnje, šećer i Burbon vanila aromatizovani šećer. Prelijte sa 100 ml vode i stavite da se kuva oko 5 minuta. Nakon toga dodajte Gustin koji ste prethodno pomešali sa 80 ml vode, tako da nema grudvica. Kuvajte još oko 2-3 minuta. Ostavite da se ohladi.

5

U sud sipajte mleko i šlag krem. Mikserom mutite oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 2-3 minuta.

6

Šlag krem premažite preko puslice ili ga nanesite kašikom za kugle sladoleda. Preko prelijte pripremljenim višnjama.