Flag

Puslica sa višnjama

16 Porcija/e
Srednje teško
120
Hrskava poslastica sa šlag kremom i topingom od višanja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kesicaDr. Oetker Puslica
1 kašikaDr. Oetker Kakao
100 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 mlmleka
400 gvišanja (smrznutih ili svežih)
120 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
255 mlvode
15 gDr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

U odgovarajući sud sipajte 75 ml vode i Puslica smešu za kolače. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Dodajte prosejan kakao prah i promešajte.

2

Zagrejte rernu na 150°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i formirajte krug prečnika 22-23 cm.

3

Pleh stavite u donju trećinu rerne, smanjite temperaturu na 100°C i sušite 90 minuta. Nakon toga rernu isključite, vrata delimično otvorite i nakon 15 minuta pleh izvadite iz rerne. Pažljivo skinite sa papira za pečenje i stavite na tacnu.

4

U odgovarajući sud sipajte očišćene višnje, šećer i Burbon vanila aromatizovani šećer. Prelijte sa 100 ml vode i stavite da se kuva oko 5 minuta. Nakon toga dodajte Gustin koji ste prethodno pomešali sa 80 ml vode, tako da nema grudvica. Kuvajte još oko 2-3 minuta. Ostavite da se ohladi.

5

U sud sipajte mleko i šlag krem. Mikserom mutite oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 2-3 minuta.

6

Šlag krem premažite preko puslice ili ga nanesite kašikom za kugle sladoleda. Preko prelijte pripremljenim višnjama.