Prolećne krofne iz rerne sa jagodama

Pripremite ukusne i kremaste krofne.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Prolećne krofne iz rerne sa jagodama

Testo:

500 g brašna tip 400
1 prstohvat soli
0,5 kašičice rendane kore limuna
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
230 ml mleka (toplog)
80 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 jaja
60 g putera/maslaca sobne temperature
1 kašika putera/maslaca (istopljenog) za premaz
ulje za činiju

Krem:

250 g maskarpone sira
100 g šećera u prahu
1 kašika Dr. Oetker Arome vanila
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
350 ml slatke pavlake

Još:

šećer u prahu za posipanje
300 g jagoda (svežih) seckanih za filovanje

Priprema

Priprema

1

Za testo pomešati toplo mleko, šećer, vanilin šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira 5 minuta.

2

U veću posudu staviti sve preostale sastojke za testo, dodati smesu sa kvascem i uz pomoć miksera ili ručno umesiti lepljivo testo.

3

Testo izvaditi iz činije i formirati loptu na podlozi koja je posuta brašnom.

4

Loptu vratiti u činiju podmazati je sa malo ulja, prekriti činiju krpom i ostaviti da naraste 1h.

5

Nakon toga premesiti testo i iseći ga na 12 jednakih delova. Od delova formirati loptice i ređati ih na pleh obloženim papirom za pečenje. Loptice opet prekriti i ostaviti da odstoje još pola sata.

6

Premazati ih istopljenim puterom i peći krofne 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju na 180 stepeni na režimu gde se pali gornji i donji grejač rerne.

7

Nakon pečenja ostaviti krofne da se ohlade u potpunosti, za to vreme pripremiti krem.

8

Mikserom umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, mutiti malo pre nego što postane skorz čvrsta. U drugoj posudi umutiti maskarpone sir, prah šećer i aromu vanile. Spatulom uz lagano mešanje spojiti slatku pavlaku sa smesom od maskarpone sira u jedan fil.

9

Ohlađene krofne preseći horizontalno na pola, u dresir kesu staviti krem, donju polovinu nafilovati slojem kremom, poređati seckane jagode i preko njih staviti još jedan sloj krema. Slobodno stavite dosta jagoda kako bi punjenje bilo bogato.

10

Preklopiti gornjom polovinom, krofne posuti prah šećerom i odložiti u frižider na pola sata da se rashlade. Nakon toga su spremne za jelo.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: