Pralina ružice

Čokoladne praline sa hrskavim punjenjem, predstavljaju idealan poklon dragoj osobi.

10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pralina ružice

Praline:

200 g čokolade gold (bela karamelizovana čokolada)
boje za čokoladu na bazi kakao putera (bela i srebrna boja)

Ganaš:

150 ml slatke pavlake
200 g mlečne čokolade
50 g putera/maslaca
20 g paste od lešnika
0,33 kesice Dr. Oetker Cimet šećera
50 g mrvica od keksa
50 g Dr. Oetker Krispi musli sa čokoladom i keksom

Priprema

Priprema

1

Kalupe iscrtati bojama za čokoladu. Temperirati gold čokoladu: prvo otopiti čokoladu na 44 C, zatim je prohladiti na 27 C ( na hladnoj radnoj površini- mermer ili inoks, uz pomoć špatule), potom je ponovo zagrejati na 28 C u mikrotalasnoj pećnici par sekundi. Ovako temperiranu čokoladu prebaciti u dresir kesu i izliti u kalup da popuni svu površinu. Izbiti višak vazduha treskanjem kalupa, potom višak čokolade ocediti. Očistiti kalup od viška čokolade i ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi da se stegne. Sav višak čokolade sačuvati.

2

Napraviti ganaš: zagrejati slatku pavlaku, pa preliti preko čokolade, putera, paste od lešnika i cimet šećera. Sjediniti uz mešanje žicom za mućenje. Ostaviti da se ganaš ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi napuniti dresir džak gotovim ganašom i puniti pripremljene kalupe u obliku ružica.

3

Prethodno pripremljen kalup puniti sa ganašom od mlečne čokolade  uz pomoć dresir kese do polovine kalupa. 
Deo pralina posuti mrvicama hrskavog keksa, a deo posuti muslijem. Nežno utabati punjenje dnom kašičice i napuniti do vrha kalupa ostatkom ganaša. Kratko ohladiti.

4

Preostalu gold čokoladu ponovo zagrejati na 28 stepeni, pa prebaciti u dresir kesu i sipati preko fila tj. ganaša od mlečne čokolade, kako bi se napravilo dno pralina. Višak otopljene gold čokolade skinuti uz pomoć duge špatule i sačuvati je za dalje korišćenje. Ovako pripremljene praline ohladiti, potom izvaditi iz kalupa.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: