Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pralina ružice

Čokoladne praline sa hrskavim punjenjem, predstavljaju idealan poklon dragoj osobi.

10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pralina ružice

Praline:

200 g čokolade gold (bela karamelizovana čokolada)
boje za čokoladu na bazi kakao putera (bela i srebrna boja)

Ganaš:

150 ml slatke pavlake
200 g mlečne čokolade
50 g putera/maslaca
20 g paste od lešnika
0,33 kesice Dr. Oetker Cimet šećera
50 g mrvica od keksa
50 g Dr. Oetker Krispi musli sa čokoladom i keksom

Priprema

Priprema

1

Kalupe iscrtati bojama za čokoladu. Temperirati gold čokoladu: prvo otopiti čokoladu na 44 C, zatim je prohladiti na 27 C ( na hladnoj radnoj površini- mermer ili inoks, uz pomoć špatule), potom je ponovo zagrejati na 28 C u mikrotalasnoj pećnici par sekundi. Ovako temperiranu čokoladu prebaciti u dresir kesu i izliti u kalup da popuni svu površinu. Izbiti višak vazduha treskanjem kalupa, potom višak čokolade ocediti. Očistiti kalup od viška čokolade i ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi da se stegne. Sav višak čokolade sačuvati.

2

Napraviti ganaš: zagrejati slatku pavlaku, pa preliti preko čokolade, putera, paste od lešnika i cimet šećera. Sjediniti uz mešanje žicom za mućenje. Ostaviti da se ganaš ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi napuniti dresir džak gotovim ganašom i puniti pripremljene kalupe u obliku ružica.

3

Prethodno pripremljen kalup puniti sa ganašom od mlečne čokolade  uz pomoć dresir kese do polovine kalupa. 
Deo pralina posuti mrvicama hrskavog keksa, a deo posuti muslijem. Nežno utabati punjenje dnom kašičice i napuniti do vrha kalupa ostatkom ganaša. Kratko ohladiti.

4

Preostalu gold čokoladu ponovo zagrejati na 28 stepeni, pa prebaciti u dresir kesu i sipati preko fila tj. ganaša od mlečne čokolade, kako bi se napravilo dno pralina. Višak otopljene gold čokolade skinuti uz pomoć duge špatule i sačuvati je za dalje korišćenje. Ovako pripremljene praline ohladiti, potom izvaditi iz kalupa.