Flag

Posne čoko rozen štanglice

44 štanglica/e
Jednostavno
90
Dr. Oetker recept za ukusne posne štanglice.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
300 gšećera
100 gšećera u prahu
550 mlmleka od soje
2 kesiceDr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
1 kašikaDr. Oetker Gustin
250 gmargarina posnog
100 gcrne čokolade posne
50 gbele čokolade posne
3 kašika/eulja
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

U sud sipajte šećer i na vatri ga karamelizujte. Dodajte 350 ml toplog mleka i kuvajte dok se šećer ne istopi. U drugi sud sipajte 200 ml hladnog mleka, gustin i 2 kesice pudinga. Umutite da nema grudvica. Zatim, neprekidno mešajući varjačom, u sud sa karamel mlekom sipajte mleko sa pudingom. Skuvajte fil, zatim prebacite u drugi sud.

Stavite prianjajuću foliju direktno na fil i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Mikserom umutite margarin i šećer u prahu, a onda postepeno dodajte ohlađeni fil. Fil podelite na sedam delova.

2

Prefilujte sve rozen kore sem poslednje. Ostavite da se kolač ohladi i stegne.

3

Za dekoraciju istopite crnu čokoladu sa dve kašike ulja, a belu sa jednom. Crnom čokoladom prelijte gornju koru, a belu sipajte u poslastičarsku kesu i povlačite bele linije. Čačkalicom povlačite naizmenično linije levo pa desno, provlačeći kroz crnu i belu čokoladu. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda isecite na štanglice.