Flag

Pita sa paradajzom i rukolom

1 Pita
Jednostavno
60
Za laganu večeru pripremite ovu pitu!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Uz pitu poslužite jogurt ili kiselo mleko!
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom
malo masnoće
Testo
70 grukole (vrsta zelene salate)
250 gpšeničnog brašna
4 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 komadjaje
1 čašakisele pavlake
2 kašika/ejestivog ulja
0,5 kašičicekorijandera mleveni
Nadev
300 gparadajza ili paradajz pelata iz konzerve
malosoli
malobibera sveže mlevenog
50 gsira kozji ili gauda kačkavalj
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Podmažite dno kalupa. Zagrejte rernu.

2

Testo

Proberite rukolu, operite i ostavite da se ocedi. Polovinu fino iseckajte. U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte jaje, pavlaku, ulje, so, korijandar i seckanu rukolu, pa sve umutite mikserom u glatko testo. Rasporedite testo po dnu kalupa i uokvirite ramom kalupa sa štipaljkom.

3

Nadev

Operite paradajz i isecite ga na kolutove. Rasporedite ih po testu, posolite i pobiberite. Stavite na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Iseckajte grubo ostatak rukole. Izrendajte koziji sir ili gaudu.Izvadite pitu iz kalupa, pospite rukolom i kačkavaljem i poslužite dok je topla.

  • Uz pitu poslužite jogurt ili kiselo mleko!