Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Piramida torta

Brzo i jednostavno

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Piramida torta

Biskvitna smesa:

4 jaja
2 kašika/e vode
180 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 rendana kora pomorandže
100 g mekog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g Dr. Oetker Gustin
2 kašika/e kokosovog brašna

Natapanje:

malo ruma

Fil:

0,5 litra mleka
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
250 g mekog margarina ili maslaca

Posipanje:

malo kakao praha

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite jaja sa vodom, šećerom, Burbon vanilin šećerom i korom pomorandže. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, pa prosejte preko smese od jaja. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Pažljivo sjedinite. Smesu ravnomerno nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i pecite na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne.

2

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Istresite biskvit na papir za pečenje posut šećerom. Papir sa kojim se biskvit pekao, premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite. Ohlađeni biskvit isecite na 6 različitih kvadrata (19 x 19, 16 x 16, 13 x 13, 10 x 10, 7 x 7 i 4 x 4) i porpskajte ih rumom. Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Za vreme hlađenja češće promešajte. Penasto umutite maslac i sjedinite ga sa pudingom ohlađenim na sobnu temperaturu. Premažite i spojite sve kvadrate, počevši od najvećeg, tako što ćete svaki naredni staviti na sredinu prethodnog. Piramidu na kraju pospite kakao prahom.