Flag

Piramida torta

1 Torta
Jednostavno
60
Bra i jednostavna priprema piramida torte!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto fila od pudinga možete da koristite i 1 kesicu Dr. Oetker fila za torte sa ukusom čokolade.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvitna smesa
4 komadajaja
2 kašika/evode
180 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 komadrendane kore pomorandže
100 gmekog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gDr. Oetker Gustin
2 kašika/ekokosovog brašna
Natapanje
maloruma
Fil
0,5 litramleka
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
250 gmekog margarina ili maslaca
Posipanje
malokakao praha
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1

Priprema

Penasto umutite jaja sa vodom, šećerom, Burbon vanilin šećerom i korom pomorandže. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, pa prosejte preko smese od jaja. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Pažljivo sjedinite. Smesu ravnomerno nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i pecite na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne.

2

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Istresite biskvit na papir za pečenje posut šećerom. Papir sa kojim se biskvit pekao, premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite. Ohlađeni biskvit isecite na 6 različitih kvadrata (19 x 19, 16 x 16, 13 x 13, 10 x 10, 7 x 7 i 4 x 4) i porpskajte ih rumom. Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Za vreme hlađenja češće promešajte. Penasto umutite maslac i sjedinite ga sa pudingom ohlađenim na sobnu temperaturu. Premažite i spojite sve kvadrate, počevši od najvećeg, tako što ćete svaki naredni staviti na sredinu prethodnog. Piramidu na kraju pospite kakao prahom.

  • Umesto fila od pudinga možete da koristite i 1 kesicu Dr. Oetker fila za torte sa ukusom čokolade.