Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pionono

Vazdušasto testo sa karamel filom i svežim malinama

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pionono

Sastojci:

5 jaja
50 g brašna
60 g šećera
rendana kora limuna
1 prstohvat soli
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
30 g margarina sa maslacem

Karamel fil:

100 g šećera
30 g margarina
30 g margarina sa maslacem
400 ml pavlake mlečne, neutralne
50 ml mleka
2 kašika/e Dr. Oetker Gustin
0.5 limuna
2 kašika/e malteksa
50 ml konjaka

Dekoracija:

malo šećera u prahu
Dr. Oetker Šlag pena
malina
nana , sveža

Priprema

Priprema

1

Razdvojiti belanca i žumanca i umutiti sneg od belanaca sa malo soli. Kada sneg postane gust dodati šećer, kašiku po kašiku, mešato dok se potpuno ne sjedini. Nakon toga dodati umućena žumanca uz stalno mešanje.

2

U drugoj posudi pomešati brašno, vanilin šećer, rendanu koru limuna i prašak za pecivo. Uz lagano mešanje špatulom umešati suve sastojke u smesu od jaja.

3

Razliti u standardni pleh, obložen papirom za pečenje, i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 10 do 15 minuta, odnosno dok testo ne porumeni.

4

Izvaditi iz rerne i prebaciti na čistu kuhinjsku krpu a papir skinuti. Prekriti drugom krpom i ostaviti da se hladi na rešetci od rerne.

5

Za to vreme u šerpi odgovarajuće veličine karamelizovati šećer za fil i dodati margarin. Sve mešati polovinom limuna nabodenog na viljušku. Kada se sav margarin istopi dodati pavlaku i deo mleka. Kuvati uz mešanje dok se sav karamelizovani šećer ne istopi. U preostalom mleku rastopiti gustin i uz mešanje dodati u šerpu sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati malteks i konjak. Kuvati dok se ne dobije gust krem. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

6

Premazati pečeno testo karamel kremom i urolati kao svaki drugi rolat.

7

Iseći na kolutove i servirati dekorisano šlagom i malinama.