Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Piklerov parfe

Sa čokoladom i jagodama

10 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Piklerov parfe

Parfe smesa:

2 jaja
1 žumance
70 g voćnog šećera
2 kašičice Dr. Oetker Arome vanila
250 ml slatke pavlake

Čoko-jagoda smesa:

40 g čokolade obične crne ili omekšale čokolade za dijabetičare
5 jagoda krupnijih, pasiranih

Priprema

Priprema

1

Priprema

Na pari umutite jaja sa žumancetom, voćnim šećerom i aromom.Skinite sa vatre i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.Osnovnu smesu rasporedite na 3 činije za mućenje. Umutite slatku pavlaku i 1/3 pažljivo sjedinite sa sadržajem jedne činije. U drugu osnovnu smesu umešajte otopljenu čokoladu i 1/3 slatke pavlake. Pasirane jagode sjedinite sa sadržajem poslednje činije i preostalom količinom slatke pavlake. Smese naizmenično sipajte u male kalupe i zamrznite tokom noći. Potopite kalupe na kratko u vrelu vodu i istresite parfe na tanjiriće za posluživanje.