Flag

Piklerov parfe

10 Porcija/e
Jednostavno
40
Parfe sa čokoladom i jagodama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Parfe poslužite uz voćni preliv i sveže voće.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Parfe smesa
2 komadajaja
1 komadžumance
70 gvoćnog šećera
2 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
250 mlslatke pavlake
Čoko-jagoda smesa
40 gčokolade obične crne ili omekšale čokolade za dijabetičare
5 komadajagoda krupnijih, pasiranih
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Priprema

Na pari umutite jaja sa žumancetom, voćnim šećerom i aromom.Skinite sa vatre i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.Osnovnu smesu rasporedite na 3 činije za mućenje. Umutite slatku pavlaku i 1/3 pažljivo sjedinite sa sadržajem jedne činije. U drugu osnovnu smesu umešajte otopljenu čokoladu i 1/3 slatke pavlake. Pasirane jagode sjedinite sa sadržajem poslednje činije i preostalom količinom slatke pavlake. Smese naizmenično sipajte u male kalupe i zamrznite tokom noći. Potopite kalupe na kratko u vrelu vodu i istresite parfe na tanjiriće za posluživanje.

  • Parfe poslužite uz voćni preliv i sveže voće.