
U šerpu staviti slatku pavlaku, burbon vanila aromatizovani šećeri i aromu ruma. Pustiti da provri pa skloniti sa vatre i preliti preko izlomljene čokolade. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta pa žicom sjediniti u svilenkast krem. Dodati mlevene pečene lešnike, ohlađeni pečeni kadaif i kandiranu narandžu. Dobro promešati pa staviti u frižider da se stegne. Nakon toga, kašičicom vaditi smesu i formirati kuglice. Uvaljati svaku kuglicu u seckane lešnike pa vratiti u frižider da se dodatno stegnu.
Za glazuru rastopiti čokoladu i ulje na tihoj vatri pa prelivati kuglice prohlađenom glazurom. Ukrasiti seckanim lešnicima.
*Kandirana kora pomorandže:
Kora od jedne pomorandže
Šećer
Voda
Da biste napravili kandiranu koru pomorandže, pomorandžu dobro operite, oljuštite i isecite na kockice. Stavite u šerpu sa vodom pa kuvajte da provri. Kada provri, procedite, nalijte novu vodu i pustite da provri. Procedite i ponovite kuvanje u čistoj vodi još jednom. Za kraj, ocedite skuvanu koru i izmerite je na vagi. Koliko ima kore, toliko vam je potrebno šećera i vode. Dodajte šećeri vodu skuvanoj kori pomorandže i stavite da provri. Kada provri, smanjite jačinu ringle i kuvajte 10-ak minuta da dobijete gustinu slatkog. Ohladite pa iskoristite u receptu.
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti