Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Penasti valjušci od cimeta sa pomorandžom

Za prave sladokusce

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Penasti valjušci od cimeta sa pomorandžom

Smesa:

2 belanaca
70 g šećera
malo cimeta
3 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kašika ruma
250 ml slatke pavlake

Prilog:

3 pomorandže/i (oljuštene)
sok od pomorandže (2 pomorandže)
3 kašika/e šećera
1 kašika Dr. Oetker Gustin
3 kašika/e likera od pomorandže

Posipanje:

malo čokolade rendane (po želji)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Za valjuške od cimeta čvrsto umutite belance, postupno dodajte šećer i čvrsto umutite u sneg (zasecite nožem da proverite čvrstoću). Umešajte cimet. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, zagrejte s rumom i dobro umešajte u smesu od belanaca. Umutite slatku pavlaku i pažljivo umešajte. Smesu sipajte u špric bez nastavka i na prozirnu foliju našpricajte valjuške po želji. Ostavite tri sata da odstoje u frižideru. Filetirajte pomorandže i stavite ih sa strane. Pomešajte sok od pomorandže sa šećerom i Gustinom i uz mešanje zakuvajte. Skinite s vatre, umešajte liker od narandže i uz često mešanje ohladite. Valjuške aranžirajte sa filetima pomorandže i prelivom i pospite čokoladom.